Efrîn'in Mayıs ayı bilançosu açıklandı

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü, Mayıs ayında da Türk ordusu ve çetelerinin Efrîn ve Şehba’ya yönelik saldırılarının sürdüğünü belirtti.

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine dönük saldırılarını Mayıs ayında da sürdürdüğünü açıkladı.


İnsan Hakları Örgütü tarafından açıklanan bilançonun detayları şöyle:


“1 Mayıs’ta Şehba Kantonu ve Şêrawa ilçesine bağlı Til medîq , Samûqa, Soxanekê, Aqîbê, Xerabkê, Dêrcimêlê, Binê, Tinibê, Şewarqa, Kelê, Malîkiyê, Meranazê, Îrşadiyê , Elqemiyê, Meyasê , Birc Qasê ve Kilûtê köyleri tank, doçka, bomba atar, 277 obüs ve 30 havan topu ile bombalandı.
2 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Til Cîcan , Mişerfê , Şêx Îsa , Şêx Hîlal, ,Meyasê Soxanekê, Şewarqa, Meranaz ve Malîkiyê köyleri  3 tank güllesi, 36 havan topu v 23 obüs topu ile gece gündüz bombalandı. Ayrıca aynı gün Şêrawa hattında gün boyu keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

3 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Til Medîq , Şêx Îsa ,Meranaz ve Meyasê köyleri SPG-9, 8 obüs topu, 8 havan topu ile bombalanırken, Şehba ve Şêrawa bölgeleri üzerinde keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

4 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Meranaz, Malîkiyê, Samûqa ve Til Cîcan köyleri, doçka, tank, 76 obüs topu ve 59 havan topu ile gece gündüz bombalandı.

5 Mayıs’ta Şehba’ya bağlı Meranaz, Malîkiyê, Şewarqa ve Tinibê köyleri ile Şêrawa ilçesi doçkalarla bombalandı. Şehba bölgesinde gün boyu savaş uçaklarının hareketi kaydedildi.

6 Mayıs’ta Şehba bölgesibe bağlı Til Cîcan, Eyn Deqnê, Minixê, Tebeyê Gêra, Şêx Îsa, Bêlûniyê, Tebeyê Şêx Hîlal, Merenazê ve Malîkiyê köyleri ile Şêrawa ilçesi doçka, 44 obüs topu ve 37 havan topu ile gece gündüz bombalanırken, bölge keşif uçaklarının hareketliliği gözlendi.

7 Mayıs’ta Şehba bölgesine bağlı Şêx Îsa, Bêlûniyê, Eyn Deqnê, Malikiyê, Meranazê köyleri ve Şehîd Xabûr tepesi ile Şêrawa ilçesi doçka, bombaatar, 3 tank güllesi, 41 obüs ve 47 havan topu ile gece gündüz bombalandı. Aynı zamanda Şêrawa ilçesinde gün boyu keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

8 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Samûqa, Tebeyê Gêra, Şewarqa, Malîkiyê ve Merenazê köyleri doçka, 157 obüs, 13 havan topu ve 4 tank topu ile bombalanırken, söz konusu bölgelerde keşif uçakları hareket halindeydi.

9 Mayıs’ta Şehba’ya bağlı Merenazê, Malikiyê, Tepeyê, Şehîd Xabûr, Elqemiyê ve Tinibê köyleri doçka, 19 obüs, 8 havan topu ve 4 tank topu ile gece gündüz bombalanırken, Şehba ve Şêrawa’da savaş uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

10 Mayıs’ta Şehba’ya bağlı Bêlûniyê, Eyn Deqnê, Zewyanê, Soxanekê ve Merenazê köyleri ile Şêrawa ilçesi doçka, 13 obüs, 13 havan topu ve 4 tank topu ile bombalandı.

11 Mayıs’ta Şehba bölgesine bağlı Malikiyê, Merenazê, Şewarqa, Meyasê, Tepeyê Şehîd Xabûr, Dêrcimêlê, Bênê, Soxanekê ve Îrşadiyê köyleri ile Şêrawa ilçesi doçka, 78 obüs topu ile gece gündüz bombalandı.

12 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya  bağlı Merenazê, Malikiyê, Tepeyê Meyasê ve Kele köyleri doçka, 8 tank topu, 17 havan topu ve 34 obüs mermisi ile bombalandı.

13 Mayıs’ta Şehba bölgesine bağlı Til Medîq, Eyn Deqnê, Merenazê, Malikiyê, Meyasê ve Birc Qasê köyleri ile Şêrawa ilçesi doçka, bomba atar, 6 tank topu, 24 obüs ve 78 havan topu ile bombalanırken, söz konusu bölgelerde savaş uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

14 Mayıs’ta Şehba’ya bağlı Merenazê, Malikiyê, Kilûtê, Eyn Deqnê, Til Medîq ve Samûqa köyleri ile Şêrawa ilçesi, doçka, 17 havan ve 38 obüs topu ile bombalanırken, Şehba ve Şêrawa’da savaş uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

15 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Şêx Îsa, Bêlûniyê, Malikiyê, Tepeyê Meyasê, Tepeyê Kilûtê, Tepeyê Şehîd Xabûr ve Merenazê köyleri doçka, 4 tank topu, 7 havan topu ve 15 obüs ile gece gündüz bombalandı.

16 Mayıs’ta Şêrawa ve Şehba’ya bağlı Til Eyneb, Eyn Deqnê, Malikiyê, Tepeyê Şehîd Xabûr ve Tepeyê Meyasê köyleri, doçka ve 18 obüs ile gece gündüz bombalandı.

17 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Malikiyê, Meranaz, Kelê, Şiwarqa, Tepê Ş.Xabûr, Elqemiyê ve Şêx Îsa köyleri  doçka, 35 obüs, 23 havan topu ve 3 tank mermisi ile bombalandı. Aynı zamanda savaş uçakları Şêrawa hattı boyunca hareket halindeyken, çeteler Şêx Îsa köyündeki arazileri ateşe verdi.

18 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa köyleri gece gündüz bombalandı.

19 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Şehîd Çayan noktası, Tepê Ş.Xabûr, Ş.Brûsk, Meranazê, Soxanekê, Qinitê, Kilotê, Meyasê, Şêx Îsa, nuqteyên giran, Til Medîq ve Til Cîcan köyleri doçka, 247 obüs mermisi, 89 havan topu ve 4 tank topu ile bombalandı. Öte yandan bu bölgelerde savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

20 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Meranaz, Elqamiyê, Malikiyê, Şêwarqa ve Meyasê köyleri doçka, 10 tank topu, 89 obüs topu ve 57 havan topu ile gece gündüz bombalandı.

21 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Meranaz, Malikiyê ve Tepê Kilotê köyleri gece gündüz bombalandı. Aynı zamanda bu bölgelerde savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedilirken, işgalciler zaman zaman doçka ve bomba atar da kullandı.

22 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Malikiyê, Meranazê, Şewarqa, Kêlê, tepê Kilotê, Meyasê, Til Medîq ve Eyn Deqnê köyleri doçka, 18 obüs topu ve 23 havan topu ile bombalandı. Aynı zamanda söz konusu bölgelerde savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

23 Mayıs’ta Şêrawa ve Şehba’ya bağlı Eyn Deqnê, Meranazê, Malikiyê, Şewarqa, Xirab Şemsê, Elqamiyê ve Meyasê köyleri doçka, bomba atar, 27 obüs ve 12 havan topu ile bombalandı. Öte yandan bu bölgelerde savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

24 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Eyn Deqnê, Simuqa, Maranazê, Malîkiye, Kêlê, Şewaqa, tepê Ş.Xabûr, tepê Meyasê, Elqamiye, Meyasê ve Birc Qasê köyleri bomba atar, doçka, 15 havan topu ve 27 obüs ile gece gündüz bombalandı.

25 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Til rifat, Bêlûniyê, Malikiyê, Meranazê ve Îrşadiyê köyleri bomba atar, doçka ve 37 obüs topu ile gece gündüz bombalandı.

26 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Maranaz, Malîkîye, Şewaqa, Elqamîye, Soxanekê, tepê Meyasê ve Eyn Deqnê köyleri doçka ve bomba atarla gece gündüz bombalandı. Aynı zamanda Şehba ve Şêrewa hattında savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

27 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Eyndeqnê, Şêx Îsa, Bêlûniyê, Maranaz, Malîkîye, Şewaqa ve Tat Maraş köyleri, doçka, bomba atar ve 77 obüs topu ile gece gündüz bombalandı.

28 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Meranaz, Malikiyê, Eyn Deqnê, Mişrefiyê ve Til Medîq köyleri doçka, bomba atar ve 23 obüs topu ile gece gündüz bombalandı. Öte yandan Şehba ve Şêrawa hattında savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

29 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Eyn deqnê, Bêlûniyê, Meranazê ve Elqamiyê köyleri doçka, 28 havan topu, 37 obüs ve 4 tank topu ile bombalandı. Aynı zamanda Şehba-Şêrawa hattında gün boyu savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

30 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Elqamiyê, Meranazê, Malikiyê, Şêwarqa, Til Medîq, Eyn Deqnê, Simuqa ve Bêlûniyê köyleri doçka, 39 obüs ve 29 havan topu ile bombalandı. Aynı zamanda Şehba-Şêrawa hattında savaş ve keşif uçaklarının hareketliliği kaydedildi.

31 Mayıs’ta Şehba ve Şêrawa’ya bağlı Ayn Deqnê, Tepê Xwedê, Bêlûniye, Şex Îsa, Til Madîq, Xirab Şemse, Meyase, Hirşa, Soxanekê, tepê Ş.Xabûr, Şewaqa, Malîkiye, Maranazê ve Elqamiye köyleri 237 obüs topu ve aralıksız doçka ile bombalandı.”