Efrînliler: Toprağımıza dönene kadar mücadelemiz sürecek

Şehba’nın Til Rifat ilçesine göç etmek zorunda kalan Efrîn halkı, Türk devletinin ilçeye yönelik saldırılarını kınadı.

Türk devletinin Efrîn’i işgali ardından Şehba’ya yerleşen halk Türk devletinin saldırılarına tepkisini dile getirdi.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin 4 yıldır aralıksız süren saldırılarına tepki gösteren Efrînliler, “Direnişimiz sürecek” mesajı verdi.

Til Rifat ilçe meclisi üyesi Fexrî Sultan, bu saldırıların Efrîn’den göçler başladığından bu yana devam ettiğini belirtti. Saldırıların planlı ve programlı yapıldığına dikkat çeken Sultan, amacın Erfîn halkını Şehba’dan çıkarmak olduğunu kaydetti. Sultan, halkın tekrar Efrîn’e dönmek için Til Rifat ve Şehba’da direndiklerini ifade etti.

“Bu saldırılar, Efrîn’e dönüş projesine yönelik saldırılardır” diyen Sultan, sözlerine şöyle devam etti: “Saldırılara karşı ciddi bir sessizlik var. Bu sessizlik devam ettikçe uluslar arası güçlerde kendi çıkarları doğrultusunda bunu kullanıyorlar.”

Îbrahîm Rîhanî ise tüm dünyanın gözleri önünde Efrînli sürgünler olarak Til Rifat’a yerleştiklerini söyledi.

Til Rifat’a yerleştikleri günden itibaren saldırıların hep devam ettiğini de vurgulayan  Îbrahîm Rîhanî “Nasıl ki halkı Efrîn’den zor kullanarak çıkardılarsa, bugün de Til Rifat ve Şehba’dan aynı yöntem ile çıkarmak istiyorlar. Ancak her ne kadar bizi bombalasalar da, biz Til Rifat direnişimiz Efrîn’e dönere kadar sürecek” dedi.

Şehba Meclis Üyesi Fatma Mihemed de, Türk devletinin Til Rifat saldırılarını kınadığını vurgulayarak, şunları söyledi: “Türk devleti Til Rifat’a saldırılar düzenlerken onlarca sivil insanımız bu saldırıların kurbanı oluyor. Bu saldırılar çocuk katliamlarına yol açıyor. Türk devleti bunu daha önce Efrîn’de de yaptı. Tüm uluslar arası kurum ve örgütlere çağrımız, bu katliamlara ve saldırılara karşı sessiz kalmamalarıdır. Sivil halk üzerindeki bu saldırıların bir an önce durdurulması gerekiyor.”