Fransız heyet Özerk Yönetim ile biraraya geldi

Kuzey Doğu Suriye’de temaslarda bulunan Fransa heyeti, Özerk Yönetim temsilcileri ile bir araya geldi. Görüşmede, Suriye krizi, Özerk Yönetim’in siyasi çözüme katkısı ve Til Koçer sınır kapısının kapatılmasının etkileri gibi bir dizi konu ele alındı.

Daniel Mitterrand Vakfı Başkanı Jeremy Chaumatier başkanlığındaki Fransız heyet, Qamişlo’daki Özerk Yönetim Dış İlişkiler Dairesi’yle görüştü. 

Heyette, Ortadoğu işlerini izlemekten sorumlu Paris Belediye Meclis Sözcüsü Maru, Veronica de Crove (URD) kurumunun başkanı ve Daniel Mitterrand Vakfı’nın iki yöneticisi olan Philip de Calimard ve Corinne Bosser gibi isimler yer aldı.

Heyet Dış İlişkiler Dairesi Eşbaşkanı Ebdulkerîm Ömer, Eşbaşkan Yardımcıları Fener El Giêt ve Ebir İlya, Eşbaşkanlık Ofisi Sorumlusu Nafiya Mihemed ile Yerel Yönetimler ve Çevre Komitesi Eşbaşkanı Berivan Ömer tarafından karşılandı.

Taraflar, Suriye krizi, Özerk Yönetim'in siyasi çözüme katkısı, 2254 sayılı kararın uygulanması ve Kuzey ve Doğu Suriye'de bulunan Til Koçer sınır kapısının kapatılmasının etkileri gibi bir dizi konu konuşuldu. 

Görüşmede, uluslararası kamuoyunun sorumluluk almasının ve DAİŞ’li çete ailelerinin çocuklarını kamplardan alınıp kendi ülkelerine geri göndermesinin önemine de vurgu yapıldı. 

Görüşmede, bölgede barış ve istikrarı sağlamak için özyönetim sistemini, siyasi ve ekonomik durumu, Özerk Yönetim ile uluslararası kamuoyu arasındaki koordinasyonun öneminin altı çizildi.