Gazeteci Hesen: Efrîn Erdoğan'ın son savaşı olacak

Kuzey Suriye ve Rojava'da uzun süre gazetecilik yapan Güney Kürdistanlı gazeteci Şemal Hesen, Erdoğan'ın Efrîn'de yenileceğini belirterek, "Bana göre, Efrîn Erdoğan'ın son savaşı olacak" dedi.

Kuzey Suriye ve Rojava'da uzun süre gazetecilik yapan ve son olarak da Reqa hamlesini takip eden Güney Kürdistanlı gazeteci Şemal Hesen, Türk devletinin Efrîn'e başlatmış olduğu işgal hareketinin hüsranla sonuçlanacağını ve Türk Cumhurbaşkanı'nın Efrîn'de yenileceğini kaydetti. Şemal Hesen, "Büyük bir kırılma yaşayacaklar, yenilecekler. Bana göre, Efrîn Erdoğan'ın son savaşı olacak" dedi.

TÜRK DEVLETİNİN ROJAVA DÜŞMANLIĞI YENİ DEĞİL

Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarının yeni olmadığını ve daha önceki saldırıları vekaleten yürüttüğünü hatırlatan Şemal Hesen, "Türk devletinin Rojava'ya yönelik kini yeni değil. Suriye savaşının başladığı 2011 yılı ve Rojava devriminin gerçekleştiği 2012 yılından beri Türk devleti Kürt halkının Kuzey Suriye'de bir şey elde etmemesi için büyük çaba sarf ediyor. Sadece Kürt halkı da değil, Türk devleti bölge halklarını hiçbir şey kazanmaması için çabalıyor. Serêkaniyê saldırılarında bunu açıkça ortaya koydular. Şimdi de Efrîn'i hedef alıyorlar" dedi.

'ERDOĞAN TOPRAK PEŞİNDE'

Şemal Hesen Erdoğan'ın Suriye'de toprak peşinde olduğunu ve Osmanlı hayallerini canlandırmak istediğini belirtti. Hesen, "Türk devleti ve AKP hala Misakı Milli'nin peşinde. Halep, Kerkük ve Musul'u kendi toprakları sayıyorlar ve her türlü karışıklığı çıkarıyorlar. Osmanlı hayallerinin peşinde sürükleniyorlar. Bunun için Efrîn'i hedef olarak alıyorlar. Kürtlerin göz bebeği olarak gördüğü Efrîn'i işgal etmek ve işgalini zamanla tüm bölgeye yaymak istiyorlar" diye konuştu.

'BÜYÜK KIRILMA YAŞAYACAKLAR'

Erdoğan'ın Efrîn'de büyük kırılma yaşayacağını belirten Şemal Hesen, şunları söyledi: "Şimdi Efrîn'e saldırılar sürüyor. Efrîn'e giremezler diyemeyiz. Girebilirler ama günün sonunda Bab ve Cerablûs'u da kaybedecekler. Efrîn daha yeni başladı ama çok büyük bir direnişle karşılaşıyorlar. Türk devletine çok daha büyük sürprizler de bekliyorum. Gerçekten de Efrîn Türk sömürgeciliği için bir final olacak. Büyük bir kırılma yaşayacaklar, yenilecekler. Bana göre, Efrîn Erdoğan'ın son savaşı olacak."