Gençlerin uzun yürüyüşü sona erdi

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği’nin başlattığı 3 günlük yürüyüş Dêrik’te sona erdi.

Suriye Devrimci Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyelerinin Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları karşısında HPG’nin Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesine destek için başlattığı 3 günlük yürüyüş Dêrik’te sona erdi. Dêrikliler gençleri büyük bir coşku ile karşıladı. Yüzlerce gencin katıldığı yürüyüşte gençler sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Yürüyüş ardından Şehid Bawer Gençlik Merkezi önünde mitinge dönüşen yürüyüşte bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Burada Suriye Devrimci Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği adına yapılan açıklamayı Mihemed Eli Arapça, Nesrin Hesen ise Kürtçe okudu.

“Bilindiği üzere Türk devleti 23 Nisan’dan beri Medya Savunma Alanlarını işgal etmek için bir saldırı başlattı. ABD onay vermeden Türk devleti bir adım bile atmaz. Türk devletinin amacı sadece PKK değildir. Başûrê Kurdistanı işgal etmek istiyor. Türk devleti 23 Nisan’dan bu yana uluslararası devletlerin desteği ile yasaklı silahlarla gerilla alanlarına saldırıyor. Ancak HPG savaşçıları bu saldırıları bertaraf ediyor” denilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Rojavayê Kurdistan gençleri olarak gerillanın dağlardaki devrimcilerden ibaret olmadığını bir kez daha vurguluyoruz. Kürdistan halkına her daim gerillanın yanında olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. İşgalcilere karşı her türlü savaşı yapmaya hazırız.

Bu temelde yurtsever tüm halkımızı da gerillanın yanında yer almaya davet ediyoruz. Kürdistan’ın dört parçasında devrimci gençler seferberlik ilan etmeli ve işgalcilere karşı direnişe geçmelidir. Gençlerin gücü gerillanın gücü ile birleşirse hiçbir güç bizi yok edemez.

Avaşin, Zap ve Metina’da verilen onur savaşında gerillanın yanında olmaya devam edeceğiz. Zafer mutlaka onların olacaktır.”

Açıklamanın okunmasının ardından müzik grupları sahne aldı.