Gerilla Çiya: Kurdistan özgürleşecektir

YJA Star gerillalarından Özgür Çiya, Türk devletinin artık başarı şansının kalmadığını belirterek, “Kurdistan özgürleşecektir, halkımız ve Önderimiz de özgürleşecektir” dedi.

Gerillanın yenilmezliğini Türk devletinin gördüğünü belirten  YJA Star gerillalarından Özgür Çiya, “Ne yaparsa yapsın gerillayı yok edemez, yenemez. Gittikçe kin ve öfkemiz güçlenmekte” diye konuştu. 


PKK’nin 45. yıl dönümünü savaş alanında karşılayan gerillalardan Özgür Çiya, bugüne dair duygu ve düşüncelerini ANF’ye anlattı. YJA Star ve HPG gerillaları olarak 2023’te de yoğun geçen bir savaşla yüz yüze olduklarının kaydeden Çiya, şunları söyledi: “TC var olan tüm tekniği ve ahlaksız savaşıyla bizleri yenemez. TC devletinin yenilgisi görülmekte. Zap, Avaşîn, Metîna alanlarında yoldaşlarımız TC devletine karşı günümüzde destanlaşan bir savaşla karşıladı. Bu savaş, bu irade, ruh ve kararlılık destan olacaktır. 27 Kasım’la birlikte Haki, Kemal, Mazlum, Hayri yoldaşların ruhu var oldukça hiçbir zaman yok olmayacağız, kimseye de boyun eğmeyeceğiz düşman bunu iyi anlamalı. 

ÖNDER APO’NUN FELSEFESİ EVRENSELLEŞTİ

Önderliğimiz üzerinde yürütülen tecride karşı sadece Kurdistan ya da Ortadoğu değil, dünyanın dört yanında mücadele var. İnsanlık dışı tecride karşıda güçlü refleksler söz konusu. Tecridi kırmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Rêber Apo’nun fikir ve felsefesi sadece Kurdistan ile sınırlı kalmayıp tüm dünyaya yayıldı. TC faşizmi bunu iyi bilmelidir ki; gerilla ve Kürt halkına saldırsa da insanlığa saldırıp yok edemez, bu fikir ve felsefe evrenselleşmiştir. Bu fikir ve felsefeyle Kurdistan özgürleşecektir, halkımız ve Önderimiz de özgürleşecektir. Bizim amaç ve hedefimizdir. 27 Kasım’ı büyük bir iddia ve eylemlilikle karşılamaktayız. Bu ruhla kutlamalar olmakta.

27 KASIM RUHUYLA ÖZGÜRLEŞİYOR

Artık kadın, Rêber Apo’nun fikri ve 27 Kasım ruhuyla özgürleşiyor. Yenilmediğimizi TC devleti de görmekte, görmesi de lazım. Ne yaparsa yapsın, tüm devletlerle birlik olup saldırmak istese de gerillayı yok edemez, yenemez. Gerilla, Rêber Apo’nun fikir ve felsefesiyle yürümekte; 27 Kasım, 15 Ağustos ve fedai şehitlerimizin ruhuyla yaşayıp savaşmaktadır. Bu ruh azalmayıp her zaman yükselip çoğalacaktır. Gittikçe kin, öfkemiz de güçlenmekte. Bugünü tüm yoldaşlarıma kutluyorum. 2024 yılını Rêber Apo’nun özgürlük yılı ve TC devletini yok etme iddia ve kararlığındayız.”