Gerilladan anma eylemleri: 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Komutan Bêrîtan (Gülnaz Karataş)’ın şehadet yıl dönümü vesilesiyle yapılan gerilla eylemlerinde, 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 3’ ü de yaralandı.

GERİLLA EYLEMLERİ

HPG Basın İrtibat Merkezi “Güçlerimiz, ölümsüz komutanımız Şehîd Bêrîtan–Gülnaz Karataş yoldaşı anma eylemlerinde 1’i Yusuf adındaki rütbeli komutan olmak üzere toplam 5 işgalciyi cezalandırdı, 3 işgalci de yaralandı. Cezalandırılan işgalcilerin üzerindeki silah ve birçok askeri malzemeye el konuldu” dedi.

HPG açıklamasında şunlar:

“Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

24 Ekim saat 11:30’da Girê Bahar Direniş Alanı’ndaki işgalciler savaş tünellerimize doğru ilerlemeye çalıştı. Bu işgalciler güçlerimiz tarafından denetim altına alındı ve daha sonra saldırı eylemi gerçekleştirildi. Yakın mesafeden el bombası ve ferdi silahlar ile önce bu işgalci birliğinin komutanı ve sonra diğer işgalciler hedeflenip vuruldu. Burada toplamda 4 işgalci cezalandırıldı ve 2 işgalci de yaralandı. Cezalandırılan işgalci komutanın adının Yusuf olduğu tespit edildi. Cezalandırılan işgalcilerin cenazesinin üzerine giden güçlerimiz 1 HK-416 ferdi silaha, 30 mermiye, 1 silah lazerine, 1 silah fenerine, 2 bıçağa, 1 hücum yeleğine, 3 şarjöre, 1 telefona, 1 Aselsan telsiz cihazına ve işgalcilere ait belgelere el koydu.

24 Ekim saat 11:40’ta Girê FM Direniş Alanı’ndaki işgalcilere ait patlayıcılar sabotaj taktiği ile imha edildi.

Xakurkê bölgesi;

24 Ekim saat 14:10’da Girê Mesken Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

Metîna bölgesi;

24 Ekim saat 12:30’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci cezalandırıldı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

25 Ekim saat 08:00’da Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve 1 işgalci yaralandı. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

İşgalci TC ordusunun yasaklı patlayıcılar ile gerçekleştirdiği saldırılar;

24 Ekim’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê FM Direniş Alanı’ndaki tünellerimiz 1 kez yasaklı patlayıcılar ile bombalandı.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

24, 25 Ekim’de Qendîl bölgesinin Şêxan, Silê, Bêpala, Sûredê alanları 8 kez, Xakurkê bölgesinin Sinînê, Berbizinê Direniş Alanları 3 kez, Garê bölgesinin Girê Mesken, Şehîd Aslan, Sêdarê, Girê Reşît, Siyanê, Ergenê, Mam Nêçîr alanları 11 kez olmak üzere; toplam 22 kez savaş uçakları ile bombalandı.

24 Ekim’de Xakurkê bölgesinin Sinînê, Girê Şekîf, Şehîd Şerîf Direniş Alanları 6 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Bahar Direniş Alanı 5 kez olmak üzere; toplam 11 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”