Girê Spîli gençler: İşgale geçit vermeyeceğiz

Türk devletinin işgal tehditlerine karşı hazırlıklarını yaptıklarını belirten Girê Spîli Arap, Kürt ve Ermeni gençler, işgale geçit vermeyeceklerini kaydediyor.

Türk devletinin Rojava-Kuzey ve Doğu Suriye'yi "güvenli bölge" adı altında işgal etme tehditleri devam ederken, bölge halkları da olası bir saldırıya karşı hazırlıklarını sürdürüyor.

Türk devletinin sınırına askeri yığınak yaptığı Girê Spî'de bölge halkları günlerdir sınırda kurdukları çadırlarda canlı kalkan eylemlerini sürdürüyor.

Girê Spî'deki Kürt, Arap, Ermeni ve Türkmen gençler Türk devletinin işgalini asla kabul etmeyeceklerini ve işgale karşı sonuna kadar direneceklerini kaydediyor.

ANF'ye konuşan gençler, Türkiye halklar arasına fitme sokarak bir şeyler elde etmeye çalıştığını ancak işgale karşı tek vücut olduklarını vurguluyor. 

GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Kentteki Ermeni gençlerden Kokeb Merciyan daha önce kentlerinin DAİŞ çetelerinin işgali altında olduğu zaman başta Ermeniler olmak üzere bölge halklarının büyük acılar çektiğini kaydederek, kiliselerini bile açamadıklarını kaydetti.

Merciyan, "Eskiden büyük bir zulüm altında yaşıyorduk. Ama son birkaç yıldır huzur bulduk. Şimdi de Türk devleti bizleri işgalle tehdit ediyor. Ama bizler asla işgali kabul etmiyoruz ve işgale karşı direneceğiz. İşgale geçit vermeyeceğiz" dedi.

İŞGALE KARŞI TEK VÜCUDUZ

Kentteki Arap genç kadın Nofe Heci ise işgale karşı her türlü hazırlıklarını yaptıklarını belirterek, şunları dile getirdi:

"Bizler bölge halkları olarak burada direniyoruz. Erdoğan toprağımıza göz dikmiş bizler de buna karşı burada canlı kalkan eylemindeyiz. Topraklarımızın yeniden işgaline izin vermeyeceğiz. Başta kadınlar olmak üzere sonuna kadar toprağımızı, namusumuzu ve kentimizi savunacağız. Bizler başta genç kadınlar olmak üzere tüm gençler işgale karşı direnmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. İşgali kabul etmeyeceğiz. Türkiye burada aramıza fitne sokarak bir şeyler elde etmek istiyor ama biz hepimiz biriz ve işgale karşı tek vücuduz."

İŞGALİ KABUL ETMEYECEĞİZ

Girê Spîli Ferhan Mistefa isimli Kürt genç de işgali kabul etmeyeceklerini ve buna karşı direneceklerini belirterek, "Türk devleti topraklarımızı işgal etmek için fırsat kolluyor. Ama bizler işgali kabul etmiyoruz. Türk devleti bölge halkları arasında çatışma çıkararak buradaki iradeyi yok etmeyi hedefliyor. Kendi tekçi zihniyetini dayatmak istiyor. Ama bölge halklarının gençleri olarak Türk devletinin işgalini asla kabul etmeyeceğimizi ve sonuna kadar direneceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz" diyor.