Güneyli partilerden Efrîn için BM'ye çağrı

Türk devletinin Efrîn'e başlattığı işgal harekatına ilişkin açıklama yapan Güney Kürdistan partileri, BM ve uluslararası kamuoyuna saldırılar karşısında harekete geçme çağrısı yaptı.

İşgalci Türk devletinin Efrîn'e başlattığı Rusya onaylı işgal hareketine Güney Kürdistan'daki siyasi partilerden tepki geldi. Goran (Değişim) Hareketi ile Berhem Salih'in kurduğu Demokrasi ve Adalet İçin Koalisyon partileri yaptıkları yazılı açıklamalarla Türk devleti işgal girişimini kınadı, uluslararası kamuoyuna ise harekete geçme çağrısı yaptı.

GORAN: EFRÎN HALKININ YANINDAYIZ

İşgal girişimini kınayan Goran Hareketi yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Efrîn Kantonu Türk devleti ve bağlı bazı grupların saldırıları altındadır. Goran Hareketi olarak her türlü saldırıyı kınıyoruz. Bu saldırıların bir an önce durması ve diyalog kapılarının açılmasını istiyoruz. Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası kamuoyu ve DAİŞ karşıtı koalisyona bu saldırıların bir an önce durması için harekete geçmesi çağrımızı yineliyoruz. Bu saldırılar Efrîn'deki yüzbinlerce sivil yurttaşımızı hedef almaktadır. Uluslararası kamuoyunun saldırılar karşısındaki sessizliği, insan haklarının çiğnemesini meşrulaştırır. Bu halkın çocukları DAİŞ çeteleri ve terörizme karşı en ön mevzilerde yer alıp çok büyük kayıplar verdi. Goran Hareketi olarak, Efrîn halkının tüm meşru haklarının yanındadır."

'TÜRK DEVLETİ SALDIRILARINI DURDURMALI'

Türk devletine saldırılarını durdurma çağrısı yapan Demokrasi ve Adalet İçin Koalisyon ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Türk devleti Efrîn ve Rojava’nın hiçbir bölgesine saldırmamalı ve gücünü DAİŞ’le mücadelede öncü olan kahraman savaşçılara karşı değil, DAİŞ’e karşı kullanmalıdır. Rojava’da Kürt halkının haklarını tanımak ve saygı duymak huzur ve emniyetin gerçek yoludur. Kürt savaşçılar bölgelerini terörden arındırmışlardır. Bu bağlamda uluslararası toplum sorumlu davranıp Türkiye’nin saldırılarını durdurmalıdır."