'Katil Esad'tan 'kardeşim Esad'a bir adım daha!

Türk Başbakanı Binali Yıldırım, Efrîn işgal girişiminde Suriye rejimini yok sayamayacaklarını söyleyerek, "katil Esad" "kardeşim Esad" politikasına bir adım daha attı.

Kürt düşmanlığıyla gözü dönmüş Türk devleti, Efrîn'in işgali karşılığında daha önce "katil Esad" dediği Suriye devlet başkanı Beşar Esad'a Suriye krizinden önceki gbi yeniden "kardeşim Esad" demeye bir adım daha yaklaştı.

Efrîn'i işgal harekatına ilişkin İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Türk Başbakanı Binali Yıldırım, Suriye rejimii yok sayamayacaklarını söyledi.

Yıldırım, Esad hükümetiyle doğrudan görüşme ihtimalinin sorulması üzerine, "Hem Rusya hem Suriye düzeyinde temaslar sürüyor. Çok yanlışlar yapıldı, çok zulüm yapıldı, çok insan öldü ancak rejim de işin parçası, yok sayamayız" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye krizinin başladığı günden beri defalarda Esad'a "katil Esad" dedi. Ancak aynı Erdoğan krizden önce de Esad'a "kardeşim Esad" diyordu.

Türk Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın yaptığı “Şu anda bile gazilerimiz var” açıklamasının tersine Yıldırım, şu ana dek hiçbir askerin yaralanmadığını savundu.

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de saldırıya desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Öte yandan Yıldırım'ın basında toplantısında daha önce akreditasyonu yapılmayan OdaTV, Cumhuriyet ve Aydınlık gibi yayınların da alınması dikkat çekti.