Kaypakkaya, Karer ve Dörtler anıldı

TKP-ML ve MKP, Rojava'da İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler'i andı.

TKP-ML ve MKP, Rojava'da düzenlediği askeri bir törenle Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya'yı andı.

Ölümsüzleşmesinin 48. yıl dönümünde Kaypakkaya, Hesekê'de düzenlenen bir askeri törenle anıldı. TKP-ML ve MKP'nin ortak düzenlediği anmada ortak açıklamanın yanı sıra DKP/BÖG, MLKP, YPG Askeri Meclisi ve DKP/Birlik adına konuşmalar yapıldı.

Türkçe ve Arapça okunan açıklamada, "İbrahim Kaypakkaya yoldaş bize nasıl yaşanıp savaşılacağını, faşizme karşı nasıl bir savaş ve direniş hattı örerek devrim ve sosyalizmi gerçekleştirmemiz gerektiğini göstermiştir" denildi.

Birleşik mücadelenin önemine vurgu yapılan açıklamada, Dörtler ve PKK önder kadrolarından Haki Karer de anıldı.

'KARANLIĞI PARÇALADILAR'

Açıklamada, "Onun yiğit ve direngen sesini dinleyerek Amed zindan karanlığını parçalayan Ferhat Kurtay, Necmi Öner, Mahmut Zengin, Eşref Anyık direniş yıldızları oldular. Dörtler en ağır zindan koşullarında en zor direniş yolunu seçerek, özgürlük ve kurtuluş için gerekirse en zor yolu seçerek bedenlerini ateşe verip zindan karanlığını parçaladılar. Keza 18 Mayıs'ta şehit düşen PKK önder kadrolarından Haki Karer arkadaşı saygı ve minnetle anıyoruz" diye kaydedildi.

'MİRASLARINI BİRLEŞİK DEVRİM İLE ÖRGÜTLÜYORUZ'

MLKP adına yapılan konuşmada, "Komünist önder İbrahim Kaypakkaya Kürdistan ve Türkiye devrimlerinde her dönem önemli bir rol oynamış, onun eseri temel kopuş dinamiğimizi oluşturmuştur. Başta Kürdistan devriminin, Kürt ulusunun kendi kaderini tayin hakkının en berrak temsilcisi İbrahim Kaypakkaya yoldaştır" mesajı verildi.

Ardından söz alan DKP/BÖG temsilcisi, "Onların mücadele mirasını bugün birleşik devrim mücadelesinde örgütlüyor ve büyütüyoruz" dedi.

YPG Askeri Meclisi adına yapılan konuşmada ise "Devrim şehitleri yarınımıza ışık tutuyor. Haki Karer, Dörtler ve İbrahim Kaypakkaya faşizme karşı mücadele içerisinde ölümsüzleşerek bizlere nasıl yaşamamız gerektiğini gösterdiler. Devrim şehitleri ölümsüzdür" denildi.

'SİSTEMDEN KOPMAYAN İNŞA EDEMEZ'

Son olarak söz alan DKP/Birlik temsilcisi ise sözlerine Kaypakkaya'nın "Türkiye'nin geleceği çelikten yoğruluyor; belki biz olmayacağız ama bu çelik aldığı suyu unutmayacak" sözleriyle başladı.  Temsilci, "Sistemden ve egemen ideolojiden kopmayan hiçbir özne bu düzene karşı koyamaz, devrimci zamanların inşacısı olamazdı. Deniz'in ve Mahir'in ve İbrahim’in kavgası o günün mevcut ve hakim solu karşısında devrimci konumlanış ve kopuştur. İleri atılma ruhu ve cüretidir" dedi.

Konuşmaların ardından İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtler şahsında tüm devrim şehitleri için gerçekleştirilen saygı duruşuyla tören sona erdi.