Minbic’e saldırıların Mayıs bilançosu

Minbic Askeri Meclisi, Türk devleti ve çetelerinin Mayıs ayında Minbic’in köylerine dönük saldırılarının bilançosunu açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, Mayıs ayı bilançosunu açıkladı. Açıklamada, işgalci Türk devletinin Ereb Hesen, El Hoşriye, El Jat, Toxar Kibîr, Toxar Sigîr, Um Edasa, El Dendaniya ve Um Cilûd köylerine saldırdığı belirtildi.
Açıklamada, bombalanan köylerde sivillerin yaşadığı ve köylülerin mal ve mülklerinin birçok zarara uğradığı bilgilerine yer verildi. Öte yandan saldırıların Türk devletinin Suriye’nin kuzeyinde işgal ettiği alanlarda kurduğu üslerden yapıldığı da kaydedildi.

SİVİLLER KATLEDİLDİ, ARAZİLER YAKILDI

İşgalci Türk devletinin geçtiğimiz ay El Jat ve El Hoşeriya köylerindeki büyük tarım arazilerini bilinçli bir şekilde yaktığını belirten Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, şunları kaydetti:
“Minbic Askeri Meclisi Güçleri, çetelerin El Jat köyüne sızma girişimini engelledi. Taraflar arasında çıkan çatışmalarda 3 çete üyesi öldürülürken askeri teçhizatlarına el konuldu. Çetelerle işgalci Türk devletinin eylemleri eş zamanlı olarak gerçekleşti. Çeteler cenazelerini aldığı esnada Türk devleti de Qîrate köyünden 50 top mermisi attı. Bombardıman saat 19:00’a kadar devam etti. Bombardıman sonucu sivillerin evleri zarar görürken El Jat ve El Hoşeriye köyündeki birçok tarım arazisi de yandı.”
İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Minbic’in kuzeybatısındaki köylere dönük saldırılarında bazı siviller katledildi.