Minbicliler, işgal saldırılarına karşı sokağa çıktı

Minbicliler, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı yürüdü, direnişi büyüteceği mesajını verdi.

Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği, Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistan bölgelerine yönelik saldırılarını kınamak için Minbic’in Mîzan dört yolunda yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşte, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine yönelik bombardımanı ve Minbic, Til Rifet, Girê Spî ile Til Temir’in hedef alınması ve Başur'a yönelik saldırılar kınandı.

'MİNBİC DAİŞ'TEN KURTULDU, TÜRK DEVLETİ HAZMEDEMEDİ'

Yürüyüş Meseb dört yolunda mitinge dönüştü. Mitingde Minbic Gençlik ve Spor Komitesi Eşbaşkanı Mihemed El-Hesen basın metnini okudu.
Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine, özellikle de Minbic, Irak’ın kuzey bölgeleri, Zap, Metîna ve Avaşîn’e yönelik saldırıları kınayan Mihemed El-Hesen, “Bu Türk devletinin bundan birkaç yıl önce bölge halkı üzerinden yapmaya çalıştığı demografik yapının değiştirilmesine yönelik planların devamıdır” dedi.

Minbic’in QSD savaşçıları tarafından karanlıktan ve DAİŞ zulmünden kurtarıldığı ilk günden beri Türk devletinin şiddetli bir şekilde sivil alanları bombaladığını belirten Mihemed El-Hesen, amacı halkın arasında karmaşa çıkarmak olduğunu ve korku yaratmak istediğini söyledi.

'DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ'

İşgalci Türk devletinin Suriye ve Irak’ın kuzey bölgesine yayıldığını belirten Mihemed El-Hesen, Ortadoğu halklarının özgürlüğünü sağlayacak demokratik ulus ve Özerk Yönetim projelerinin yenilgiye uğratılmak istendiğine vurgu yaptı. Mihemed El-Hesen, saldırılar karşısında direnişi büyüteceklerini dile getirerek, şehitler sayesinde elde edilmiş kazanımları koruma düzeyini yükselteceklerini söyledi. Düşman saldırılarını cevapsız bırakmayacaklarını belirten Mihemed El-Hesen, askeri gücün yanında olacaklarını ve halkı savunacaklarını dile getirdi.