MLKP Rojava: MLKP savaşçıları Efrîn direnişinde

MLKP Rojava: Türk devleti amacına ulaşamayacak. Ona doğrudan destek sunan Rusya ve diğer emperyalist güçler de Ortadoğu devriminin direnişinde hakkettikleri yeri alacaklardır.

Yazılı bir açıklama yapan MLKP/Rojava, faşist Türk devletinin çeteleriyle birlikte Efrîn’e yönelik işgal savaşına halkların, YPG, YPJ ve QSD savaşçılarının büyük ve onurlu bir direnişle karşılık verdiğini belirtti.

MLKP Rojava’nın açıklaması şöyle:

“MLKP savaşçıları Efrîn direniş cephesinde yerini alarak işgalcilere karşı savaşıyorlar. MLKP savaşçıları Serêkanî ve Kobanê direnişinde Türk devleti ve çetelerinin saldırıları karşısında elde edilen zaferin ateş taşıyıcıları olmuşlardı. Şimdi Efrîn'deler. Ve bu kez doğrudan faşist sömürgeci Türk devletine karşı savaşıyorlar.

Türk devleti, Efrîn'i işgal ederek Rojava devrimini yenilgiye uğratmayı amaçlamaktadır. İşgalci savaşın faşist komutanı diktatör Erdoğan her konuşmasında bunu ifade etmekten çekinmiyor. Daha önce Kobanê düştü düşecek diyordu. Şimdi de Efrîn'i bir haftada bitiririz diyor. Kobanê'de ne olduysa  Efrîn'de de o olacak. Bu kez yenilen Erdoğan olacak.

Türk devleti amacına ulaşamayacak. Ona doğrudan destek sunan Rusya ve diğer emperyalist güçler de Ortadoğu devriminin direnişinde hakkettikleri yeri alacaklardır.

Rojava'nın her yerinde direniş ve mücadele ruhu tüm canlılığıyla ayakta.

Türkiye halkları, devrimcileri, ezilenleri, aydınları, insanlıktan yanayım diyen her kesimden insanlar diktatör Erdoğan'ının tehtid ve şantajlarına karşı seslerini yükseltmeli, meydanlara çıkmalı ve bu işgalci savaşa karşı direnmelidirler.”