QSD iki DAİŞ’liyi daha yakaladı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), Dêrazor ve Hesekê’de düzenledikleri operasyonlarda iki DAİŞ çetesine mensup iki kişiyi yakaladıklarını bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, “bölgede kaçakçılığı sonlandırmak”, “terör hücrelerini yok etmek” ve “bölgenin güven ve istikrarını kalıcı hale getirmek” amacıyla iki bölgede operasyon düzenlediklerini bildirdi.

Açıklamaya göre QSD özel birlikleri Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Hesekê’nin doğu kırsalındaki Hol Kampı’nın güneyinde yer alan El-Sawi bölgesi ile Dêrazor’un kuzeyinde bulunan Siwer’in kırsalındaki El-Hiwêce bölgesinde iki operasyon düzenledi.

İlk operasyonda Hol Kampındaki DAİŞ’li aileleri Türk devletinin işgalindeki bölgelere götürmekle sorumlu olan bir kişinin yakalandığı belirtildi.

Yakalanan elebaşının alışveriş içerisinde olduğu ifade edilen açıklamada, çete mensubunun üzerindeki belge ve silahlarla el konulduğu bilgisi verildi.

Hesekê’deki operasyonda İç Güvenlik Güçleri’ni hedef alan saldırılara, suikast planları ve DAİŞ propagandalarına katılan bir çete üyesinin yakalandığı kaydedildi.

Açıklamada QSD özel birliklerinin, bu çete üyesinin saldırılarda kullandığı askeri elbise ile silahlarına da el koyduğu belirtildi.