'Türk devlet çetelerine unutulmaz bir ders verilecek'

Türk devletinin Efrîn ve Rojava’ya yönelik düzenlediği işgal saldırılarına ilişkin açıklama yapan Ceyş El-Suwar, onurlarını ve topraklarını satan Türk devleti çetelerine unutulmaz bir ders vereceklerini belirtti.

Ceyş El Suwar komutanlarının ve savaşçılarının katılımıyla yapılan açıklama, Basın Sözcüsü Dilşer İdlib tarafından okundu.

Açıklamada başta direnişçi Efrîn halkı olmak üzere Suriye halkına verdikleri sözü tutacaklarını belirten İdlib, “Kendilerinin Suriye halkı olduğunu, bizlerin ve Kürt kardeşlerimizin ayrılıkçı olduğumuzu söyleyen Türk işgalci çetelerinin iddiaları gerçeklikten uzak, yalandır. Suriye devrimi hususundaki tutumlarımızda hiçbir değişiklik yoktur” dedi.

Halkın çağrılarına giden ilk güç olduklarını belirten İdlib devamla şunları söyledi: “Yaralı, mazlum, halkımıza bakın, neler olduğunu görün. Bizler Halep ve Şehba’yı şehitlerin kanıyla özgürleştirmişken, onlar kutsal devrimi çizgisinden çıkarmak için DAIŞ ve El Kaide’yi Suriye’ye sokan Erdoğan’ın komutasına girdiler.”

İdlib, Hama ve Halep’te onurlarına saldırılan grupların bunun karşısında bir şey yapmayıp Efrîn halkına saldırdığına dikkat çekilen açıklamanın devamında “Tüm bunlar vicdansızlıklarını gösteriyor. Halklarını ve ülkelerini sattılar ve Türk işgalciliğinin ayak takımı oldular, yalnızca Türkiye için çalışıyorlar” denildi.

Açıklamanın sonunda “Topraklarını ve onurlarını satan Türkiye çetelerine unutulmaz bir karşılık vereceğiz” denildi.