Türkiye ile Rusya nokta operasyonları düzenliyor

Halep, Dera ve Doğu Guta'da rejim karşıtı silahlı grupları tasfiye olmasını sağlayan Türkiye'nin şimdi de Rusya'yla silahlı gruplara nokta operasyonları düzenlediği ortaya çıktı.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi Sergey Rudskoy, Türkiye ile Rusya'nın Suriye'deki silahlı gruplara karşı "ortak nokta operasyonları düzenlediğini" duyurdu.

Suriye savaşının başladığı günden beri ülkedeki rejim karşıtı silahlı grupları kullanan Türkiye'nin şimdi de silahlı gruplara yönelik hava saldırıları için Rusya'yla ortak hareket ettiği ortaya çıktı.

Rudskoy, “Türk meslektaşlarımızın yardımıyla teröristlerin ateş güçlerinin, askeri araçlarının, silahlarının ve teçhizat depolarının yerlerini belirlemek ve bunlara nokta atışı operasyonları düzenlemek adına tedbirler almaktayız” dedi.

Rudskoy, söz konusu "nokta operasyonlarının" nerede yapıldığına ilişkin bilgi vermezken, bu bölgenin Îdlib, Hama'nın kuzeyi ve Lazkiye kırsalı olduğu tahmin ediliyor.

Rejim ve Rusya'nın son üç aydır Hama'nın kuzeyinden İdlib'e başlattığı operasyonun yanı sıra İdlib'in hakimiyetini elinde bulunduran El Nusra (Heyet Tehrir El Şam-HTŞ) yetkilileri ve üst düzey komutanlarına yönelik birçok hava saldırısı düzenlendi.

İdlib'te 12 gözlem noktası bulunan Türkiye'nin Rusya'ya istihbarat verdiği ve El Nusra’ya ile ona yakın grupların komutanlarına yönelik nokta operasyonları konusunda silahlı gruplar daha önce de Türkiye'yi suçlamıştı.

Türkiye, Rusya ile yaptığı anlaşmalar çerçevesinde daha önce Halep, Dera, Deraya ve Doğu Guta gibi silahlı grupların en güçlü olduğu birçok kentin rejime geçmesine neden olmuştu.