Ahmet Türk: İktidara ders vermemiz gerekiyor

Yeşil Sol Parti, Mêrdîn ilçelerinde gerçekleştirdiği iki günlük halk buluşmalarının ilk gününü tamamladı. Buluşmada konuşan Kürt siyasetçi Ahmet Türk, “Biz Kürt halkının iktidara bir ders vermesi gerekiyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Yeşiller Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilleri ile Mêrdîn'de iki gün sürecek halk buluşmalarının ilk günü tamamlandı. Heyet, Stewrê (Savur) ilçesindeki halk buluşmasının ardından Şemrex (Mazıdağı) ve Dêrîk’e (Derik) geçti. İlk olarak Şemrex ilçesine geçen heyet, ilk olarak köy ziyaretleri gerçekleştirdi. Ardından ise, kent merkezinde esnaf ziyareti yapan heyet, halka 28 Mayıs’ta sandık başına gitme çağrısında bulundu. 

Heyet, Dêrîk ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştirirken, burada da halka çağrıda bulundu. Dêrîk’te halka seslenen Buldan, “Herkesin emeğine sağlık. Herkes emek verdi. Güzel bir moral oldu bizim için de. Gittiğimiz her yerde çok büyük coşku vardı. Bu coşku bizi büyük bir başarıya götürecek. Bundan eminim. Hepinizin emeğine sağlık. Hepimize kolay gelsin” ifadelerini kullandı. 

AHMET TÜRK: DERS VERMELİYİZ

Heyetin DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve Yeşil Sol Parti milletvekillerinden oluşan ikinci kolu ise, Kerboran (Dargeçit) ve Mîdyad (Midyat) ilçelerinde halkla bir araya geldi. İlk olarak Kerboran’da halkla bir araya gelen heyet burada esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ardından ise, Miradê Kinê Meydanı’nda halk buluşması gerçekleştirildi. Heyet buradaki buluşmada yurttaşlara 28 Mayıs'ta sandıklara gitme çağrısı yaparken, Kürt siyasetçi Ahmet Türk, halka hitap etti. 

Ahmet Türk, konuşmasında “Biz Kürt halkının onlara (iktidar) bir ders vermesi gerekiyor. Şunu diyebilmemiz gerek; Kürt halkının düşmanlığını yapıyorsunuz, bunun için Kürt halkı sizi protesto ediyor ve size oy vermiyor. Bu tutumu takınmamız gerekiyor. Büyük mücadeleler ile büyük bedeller ile bugünlere geldik. Dargeçit halkı bunları çok iyi biliyor. Önümüzde iki yol var; ya demokrasiyi seçeceğiz ya da bu halkın düşmanlığını yapanları tercih edeceğiz. Binlerce arkadaşımız bugün zindanlarda, o kadar çok oldular ki artık adlarını sayamıyoruz”  diye belirtti. 

Buluşmaya katılanlar Kürtlerin Mezopotamya halkları içinde kadim bir yere sahip olduğunu belirterek, tutuklama ve gözaltılara tepki gösterdi.

AYDENİZ: GİDENLERE DE GELENLERE DE MESAJIMIZI NET VERDİK

Sonrasında söz alan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise Kürt halkına düşmanlık yapanların kaybedeceğini belirterek, "14 Mayıs'ta bu mesajı net verdik. Gidenler de gelenler de bu mesajı net aldı" dedi.

Heyet daha sonra Midyat’ta da esnaf ziyareti gerçekleştirdi, burada da yurttaşlar 28 Mayıs’ta sandığa çağrıldı.