Avrupa Yeşiller Partisi: Gelin ilk turda bitirelim!

Onlarca ülkeden 36 çevreci partiyi bünyesinde toplayan Avrupa Yeşiller Partisi, Yeşil Sol Parti’ye yönelik saldırıları şiddetle kınayarak, “Gelin bu seçimi ilk turda bitirelim” çağrısında bulundu.

2004 yılında Roma’da kurulan ve 32 Avrupa devletinde 36 çevreci partiyi bünyesinde toplayan Avrupa Yeşiller Partisi (European Greens), Türkiye’de 14 Mayıs seçimleri öncesi Yeşil Sol Parti’ye yapılan saldırılara tepki gösterdi.

European Greens, Twitter hesabında Mersin’de Yeşil Sol Parti’ye yapılan saldırıya ilişkin bir haberi paylaşarak, “Türkiye'de muhalefete yönelik son saldırıları şiddetle kınıyoruz. Seçim günü yaklaşırken yoğun ve sistemli bir baskıyla karşı karşıya kalan Yeşil Sol ile dayanışma içindeyiz” dedi.

European Greens, seçmenleri sandık başına çağırarak, “Gelin ilk turda bitirelim” mesajını verdi.

LAGODİNSKY DE SALDIRILARI KINADI

Avrupa Parlamentosu’nda Yeşiller/Avrupa Özgür İttifakı (EFA) parlamenteri Sergey Lagodinsky de muhalefete yönelik saldırıları kınadı.

Lagodinsky, “Mersin'de Yeşil Sol Parti'nin (YSL) kullandığı araca yönelik acımasız saldırı ve Erzurum'da Millet İttifakı'nın Başkan Yardımcısı Ekrem İmamoğlu'na yönelik vahşi saldırı da dahil olmak üzere pazar günü meydana gelen şiddet olayları, demokrasiye yönelik açık saldırılardır” dedi.

Yaralılara acil şifalar dileyen Lagodinsky, “demokratik oy kullanma hakkının bu tür saldırılarla tehdit edilmesine” tepki gösterdi.

Açıklamada, “Türkiye'de yaklaşan seçimler ülke, bölge ve AB için hayati önem taşımaktadır ve seçimlerin adil olması Türk demokrasisinin ayakta kalma şansının ve dayanıklılık durumunun bir göstergesi olacaktır” denildi.

Şiddet eylemlerini ve yaklaşan seçimleri aksatma/engellemeye yönelik tüm girişimleri kınayan Lagodinsky, “Yetkilileri, hem seçimlerin güvenliğini hem de tüm siyasi rakipler için eşit bir oyun alanını güvenceye almak için ne gerekiyorsa yapmaya davet ediyorum” çağrısında bulundu.