‘Bir mühür çok şeyi değiştirebilir’

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, seçmenlere seslendi: “Sizin oyunuz çok önemli ve her atılacak oy bu ülkenin kaderini belirleyecek niteliktedir. Bir mühür çok şeyi değiştirebilir.”

Özgürlük, demokrasi ve demokratik cumhuriyetin kapılarını aralamak için seçimin önemine dikkat çeken Hatimoğulları, tek adam rejimine son vermek için 28 Mayıs’ta halkı oy kullanmaya çağırdı.

ANF’ye konuşan Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, 28 Mayıs'ta özgürlükler ve demokrasinin oylanacağı bir seçim olacağını söyledi. Hatimoğulları, “Ya demokrasi ya da faşizm, ya hürriyet ya da istibdat. O kadar net bir seçim olacak bizim için. Çok büyük bir dezenformasyonla bu seçim kampanyasını, ikinci turu sürdürüyorlar. Bütün bu dezenformasyona takılmadan, 28 Mayıs'ta seçime daha önce katılmayan bütün seçmenlerimiz gitmeli ve bu kader seçiminde özgürlük, demokrasi ve demokratik cumhuriyetin kapılarının aralanması için en azından bu rejimi göndermenin ne kadar önemli olduğunu bilerek oy kullanmalıdır” dedi. 

TOPLUM DEĞİŞİMDEN YANA

2018 seçim çalışmalarında aktif yer aldığını; insanların o dönem değişimle ilgili bu kadar açık bir tavır içinde olmadığını kaydeden Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Şimdi çok açık davranıyorlar. Toplum çok cesur. Toplum değişimden yana. Yaşanan ekonomik kriz, Kürt halkının talepleri, Alevilerin talepleri, kadınların talepleri bu iktidarın bu yaşam alanlarını nasıl daralttığı, özgürlükleri nasıl daralttığı gibi konularda toplumda çok geniş bir kesimin de ciddi bir kanı oluşmuş durumda. Bu ruh hali duruyor. Madem birinci turda bitmedi, ikinci tura da en iyi şekilde biz hazırlanmak zorundayız. 14 Mayıs'ta sandığa giden bütün kesimlerin yeniden sandığa gitmesi çok önemli ve bizim bunların üzerine ek yapmamız gerekiyor. Yani sandığa gitmeyen 10 milyon seçmenin çok önemli bir bölümünü sandığa taşımayı başarmamız lazım. Benim izlenimim toplumdaki değişim arzusu, 28 Mayıs seçimlerinde sandığa kesinlikle yansıyacak.”

OYUM NEYİ DEĞİŞTİRİR, DEMEYİN

Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, seçmenlere şöyle seslendi: “Lütfen sandıklara gidin. Oyunuzu tek adam rejimini değiştirmek için kullanın. Sizin oyunuz çok önemli ve her atılacak oy, bu ülkenin kaderini belirleyecek niteliktedir. Benim oyum neyi değiştirir ki demeyin. Gençler, kendiniz, geleceğiniz ve bu güzelim coğrafyamızın rahat bir nefes alması için sandığa gidin ve tek adam rejimine karşı oyunuzu kullanın. Depremden etkilenen, deprem mağduru bütün yurttaşlarımız, lütfen sandıklara gitmenin bir yolunu bulun. Taşıma konusunda sosyal medyada paylaşılan iletişim numaraları var. En hızlı şekilde o numaralardan insanlara ulaşarak taşıma işlemi için onlarla lütfen görüşün. Bu iktidarı göndermek dışında bir seçeneğimiz yok. Bir mühür çok şeyi değiştirebilir.”