Esengül Demir: Güçlü katılımla durduralım

8 milyonu aşkın seçmenin sandığa gitmediğini hatırlatan HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, faşizme bariyer koyan toplumdan, faşizmi tamamen durduran bir katılım göstermesini beklediklerini söyledi.

HDK Eşsözcüsü Esengül Demir, toplumun yarısının değişimden yana olduğunu gösterdiğini belirtti. 


ANF’ye konuşan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir, 14 Mayıs’taki seçimlerde halkın kendilerine verdiği mesajları aldıklarını belirterek, bunun gereğini yapacaklarını söyledi. İktidar tarafından toplumda yaratılan kutuplaştırma, ötekileştirme ve ayrıştırmaya rağmen halkın yüzde 50’sine yakın bir kesimin tavrının değişimden yana olduğunu kaydeden Demir, “Bütün bu seçim sürecindeki manipülasyonlara rağmen halkımız, yeni dönemde Türkiye'nin genç kuşaklar için, toplumun değişik kesimleri için, bütün ötekiler için umut vadeden ve gelecekte bu değişimin nüvelerinin atılacağı bir dönem olma arzusunu göstermiş oldu” diye konuştu.

SANDIĞA GİTMEYENLER BU KEZ GİTMELİ

14 Mayıs'ta oldukça yüksek bir katılım olduğunu ama 8 milyonu aşan seçmenin de sandığa gitmediğini hatırlatan Demir, “Dolayısıyla 14’ünde faşizme böylesine bir bariyer koymuş olan toplumdan, 28’inde de faşizmi tamamen durduran bir katılım göstermesini bekliyoruz. Tek arzumuz sandığa gitmemiş olan seçmenin de sandığa gidip oyuna sahip çıkması ve bu tek adam rejimini yıkacak gücü göstermesidir” dedi.