Erçe: Önceliğimiz Erdoğan’ın gitmesidir

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cuma Erçe, ikinci turun referanduma dönüştüğüne işaret ederek, “Önceliğimiz Tayyip Erdoğan'ın gitmesi, tek adam rejiminin bitmesidir” dedi.

Tek adam rejimine karşı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek beyan ettiklerini hatırlatan Erçe, tek adam rejimi sonlansa dahi eşit yurttaşlık taleplerinin mücadelesini vereceklerini belirtti.

ANF’ye konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cuma Erçe, Türkiye'de tarihin en derin ekonomik krizlerinden birinin yaşandığını; yoksulluk, açlık ve sefalet diz boyu olduğunu söyledi. Deprem bölgesinde yıkıntıların altında kalmış devlet organizasyonuna işaret eden Erçe, şunları ifade etti: “Çocuklarımız okullarda okuyamaz hale geldi, kadın cinayetleri, çocuk tacizleri, hayvana eziyet... Tüm bunlara rağmen ırkçı ve gerici söylemin, kutuplaştırmanın temsilcileri Meclis’te ağırlık olarak yer buldu.”

İKİNCİ TUR REFERANDUMA DÖNÜŞTÜ

Seçimlerin ikinci turunun referanduma dönüştüğünü kaydeden Erçe, şöyle devam etti: “Emek, doğa ve kadın düşmanı siyasetin, ırkçı söylemlerin ülkeyi getirdiği halin sonucunu yaşıyoruz. Soru çok net; karanlıktan mı aydınlıktan mı yanasın? İnsanlara bu dille gitmek gerekiyor. "

EŞİT YURTTAŞLIK MÜCADELESİ SÜRER

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak seçim sürecinin başından beri net bir tutumda olduklarını; tek adam rejimine karşı Kemal Kılıçdaroğlu'na açık destek beyan ettiklerini hatırlatan Erçe, destek olmanın seçim sürecinde ortaya çıkan tavır ve dili onaylamak anlamına gelmediğini vurguladı. Tek adam rejimi sonlansa dahi eşit yurttaşlık taleplerinin mücadelesini vereceklerini belirten Erçe, şöyle konuştu: “Yüzyıllardır baskıya ve zulme uğrayan insanımız, hep mazlumdan ve haktan yana olmuştur. Bunu bilen siyasi partiler Alevilerin oylarına 'cepte' gözüyle bakıyor. Biz kimsenin iktidarının garantisi değiliz, olmayacağız. Talebimiz çok nettir; eşit yurttaşlık. Bunu sadece Aleviler için değil Türkiye'de ezilen bütün kesimler için istiyoruz. Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçildiği takdirde de hak mücadelemizi vermeye devam edeceğiz. 

IRKÇILIĞIN HORTLATILMASINDAN RAHATSIZIZ

Seçim sonrasına sakladığımız eleştiriler var. Ülke hızla sağa savruluyor. Derin ekonomik krizlerin sonrasında ırkçılık hortlatılıyor. Irkçılık insanların gündelik hayatta maruz kaldıklarını unutturmak için başvurulan yegane kılıflardan biridir. Daha fazla oy alabilmek adına gerici ve ırkçı söylemlere başvurulmaması gerektiğini söylüyoruz, biz kurum olarak bu tutumdan rahatsızız. İlerleyen zamanda, tek adam rejimi sonlandığında oturup bugünleri teker teker konuşacağız ama önceliğimiz Tayyip Erdoğan'ın gitmesi, tek adam rejiminin bitmesidir."