Gençler Yeşil Sol'da buluşuyor: Geleceğimiz için Yeşil Sol'u destekliyoruz

Yeşil Sol Parti’nin İstanbul Hacıahmet’teki gençlik buluşmasına katılanlar, halkın, kadınların, gençlerin geleceği için Yeşil Sol Parti’yi destekleyeceğini açıkladı.

Türkiye ve Kuzey Kurdistan’da yapılacak olan kritik öneme sahip olan seçimlere birkaç gün kala, çalışmalarına devam eden Yeşiller ve Sol Parti’nin İstanbul Hacıahmet’te düzenlediği gençlik buluşmasında gençler Yeşil Sol Parti’yi sahiplendiklerini belirtti.

İstanbul’da gençlerle buluşan Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının Beşiktaş Maçka Demokrasi Parkı'nda yapmak istediği gençlik buluşması, YSK kararı sonrası yasaklandı. YSK’nin yasaklama kararı sonrası Hacıahmet’te buluşan gençler, milletvekili adaylarıyla bir araya geldi.

Gençlik buluşmasında bir araya gelenler, Yeşil Sol Parti’yi neden desteklediklerini ANF’ye anlattı.

'YEŞİL SOL BİZE BİR GELECEK SUNUYOR'

Tiyatro sanatçısı Diyar Koç, Yeşil Sol Parti’nin sansürsüz, özgür bir sanat vadettiğini belirterek, şunları söyledi: "Buradaki coşkuyu görebilirsiniz. Maçka’daki buluşmamız iptal oldu ama yılmadık. Yeşil Sol Parti bize sürdürülebilir, öngörülebilir bir gelecek sunuyor, çevreci bir gelecek sunuyor. Özgür, sansürsüz bir sanat sunuyor. Şu an bir X telefonu almak için vergi ödüyorsak bu hamallık gibi duruyor, buna karşı Yeşil Sol Parti etrafında toplanıyoruz."

'EN BÜYÜK GEREKÇEM KADINA BAKIŞ AÇISI'

Öğrenci Fate Polat ise şöyle dedi: "Benim Yeşil Sol Parti’de olmamın en büyük nedenlerinden biri kadınlara bakış açısı. Yaşadığımız coğrafyada kadınlar sokak ortasında öldürüyor ve bunların failleri cezalandırılmıyor. Bununla ilgili adaletli çözümü sağlayabilecek tek parti Yeşil Sol Parti. Ben hem genç bir kadın olarak hem de öğrenci olarak, Yeşil Sol Parti’de çalışma yürütmekten çok mutluyum. Bu ülkede öğrenciler ilk gözden çıkartılan kesim oluyor. Pandemide, deprem sürecinde de böyle oldu. Biz son 4 yıldır okul yüzü görmedik. Ev kiralarımızı ödeyemiyoruz. Yemeklerle, güvenlikle alakalı problem yaşayan arkadaşlarımız var, bunların çözümünü Yeşil Sol Parti’de görüyorum."

'GERÇEK BİR HALK PARTİSİ OLDUĞU İÇİN...'

Gençlerden Hasan Balat, Yeşil Sol Parti’nin gençler için çalıştığını söyleyerek, "Çünkü gerçekten halkın partisi olduğu için, halkın huzura vardırabilecek tek parti olduğu için Yeşil Sol’u seçiyoruz. Gençler üzerine çok çalışmaları var. Ondan dolayı Yeşil Sol Parti’yi destekliyoruz” dedi.

Yine gençlik buluşmasında konuştuğumuz Elmas Subaşı ise “Yeşil Sol Parti, kadına, çocuklara, doğaya verdiği değerlerden dolayı Yeşil Sol Parti’yi destekliyoruz. Kadın eşbaşkanları getirdiği, İstanbul Sözleşmesi'ni Meclise getirdiği için Yeşil Sol Parti’yi destekliyoruz” dedi.