'Herkes mahallesindeki okul sandığına sahip çıkmalı'

Yeşil Sol Parti İstanbul İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Ramazan Yavuz, "Herkes mahallesindeki okul sandığına sahip çıkmalı. Halkımız okul sorumlusu ve avukat arkadaşlarımızı yalnız bırakmasın" dedi.

Ajansımıza konuşan Yeşil Sol Parti İstanbul İl Seçim Komisyonu Eş Sözcüsü Ramazan Yavuz, "İstanbul'da şu anda 11 milyon 359 bin 165 seçmen var sandığa gidecek. Biz daha önceki deneyimlerimizden de hareketle her okula en az bir tane avukat ve ikişer kişi olmak üzere okul sorumluları, artı her sandığa da birer müşahit arkadaş görevlendirmiş durumdayız. Dolayısıyla İstanbul genelinde yaklaşık 6 bin civarında, resmi olarak verdiğimiz sandık üyesi arkadaşlarımız var ve bu anlamda çalışmamız hâlâ devam ediyor. Müşahit konusunda bir eksiğimiz an itibarıyla yok ama tek kaygımız şudur, o gün gelemeyecek arkadaşların yerine yedekleri bulmak. Bu anlamda bir çalışma yürütüyoruz, onun dışında seçim günü için hazırız" dedi.

'OKUL SORUMLULARI VE AVUKATLAR YALNIZ BIRAKILMASIN'

Sandık güvenliğinin neden önemli olduğuna da değinen Yavuz, şunları dile getirdi:
"Bizim birinci hedefimiz, daha önceki seçimlerden de biliyorsunuz ki elektriklerin kesilmesi, kedilerin trafoya girmesi gibi doğabilecek bütün oyunların önlemini almak ve zaten şimdiden bu önlemleri almış durumdayız. Dolayısıyla il olarak biz hazırız, genel merkez olarak da bütün Türkiye, Kurdistan genelinde hazırız. Güvenlik anlamında hiçbir eksik tarafımız kalmadı.

Halkımızdan şunu istiyoruz, seçim günü okuldaki özellikle okul sorumlusu arkadaşlarımızı ve avukat arkadaşlarımızı yalnız bırakmamaları. Herkes kendi mahallesindeki okul sandığına sahip çıkmalı. Onun dışındaki bütün güvenlikle ilgili tedbirleri almış durumdayız.

Halkımız rahat olsun, biz başardık. 'Başaracağız' demiyorum çünkü başardık. Gerçekten başardık ve bu başarının devamını da getireceğimize inanıyorum. Tabii halkımızın sayesinde olmuş bir olaydır bu. Dolayısıyla bu son üç dört günümüzü çok çok iyi değerlendirmemiz lazım. Halkımızla, seçmenlerimizle, bileşenlerimizle her an seçimmiş, her an sandık önümüzdeymiş gibi çalışmalıyız.

'YEŞİL SOL'U TANITMAYA DEVAM EDİLMELİ'

Özellikle mahallelerde şu kaygımız var, seçime HDP olarak girmedik, evet Yeşil Sol Parti'yi çok tanıdık ama her eve girme gibi bir şansımız maalesef olmadı. O yüzden Yeşil Sol Parti'yi yaygınlaştırma, sanal medya hesaplarımızda sürekli bunları paylaşmalıyız. Halkımızın da bunu paylaşmasını rica ediyoruz."