Pirsûslulardan ziyaret: Şenyaşar ailesi onurumuzdur

Yeşil Sol Parti’ye gelerek Riha Yeşil Sol Parti adayı Ferit Şenyaşar’ı ziyaret eden Pirsûs ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan halk, “Şenyaşar ailesi onurumuzdur” dedi.

Riha’nın Pirsûs ilçesine bağlı kırsal mahallelerde yaşayan halk, Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) Riha Milletvekili Adayı Ferit Şenyaşar’ı ziyaret etti.

İlçeye bağlı Tilutit (Tümsekli) köyünde bir araya gelen Pirsûslular, onlarca araçlık konvoyla ilçe merkezinde Yeşil Sol Parti’yi ziyaret etti. Suruç Belediyesi karşısında araçlarından inen yurttaşlar, yürüyüşle Kobanê Caddesi üzerinde bulunan Yeşil Sol Parti seçim irtibat bürosuna geçti. Kitleyi, seçim irtibat bürosunda Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Ferit Şenyaşar ile parti ilçe örgütü karşıladı.

‘FERİT İÇİN HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ’

Kitle adına kısa bir açıklama yapan Pakize Cengizer, “Ferit için herkesten destek bekliyoruz. Bütün Suruç halkının Ferit’i desteklemesini istiyoruz. Bu dava çok ağır ve önemli bir davadır. Herkesin Ferit’in arkasında durması ve desteklemesi gerekiyor. 3 kişi hastanede katledildi ve kimse sesini çıkarmadı. Bütün bunlar hükümetin gözü önünde yaşandı. Onun için Suruç’ta, Urfa’da, bir Kürt nerede varsa destek vermesini istiyoruz. Şenyaşar davasını herkesin sahiplenmesi gerekiyor” dedi.

‘URFA HALKI GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR’

Ardından konuşan Ferit Şenyaşar ise, “Adalet mücadelemizi Yeşil Sol Parti ile birleştirdik ve Urfa’nın merkez başta olmak üzere bütün ilçelerinde bu haklı mücadelemizi Yeşil Sol Parti ile sürdürmeye devam ediyoruz. Bugün Suruç’tayız. Katliamın yaşandığı yerdeyiz. Bütün Suruç halkı bu zulme karşı tek ses olmuş. Urfa halkı da tepkisini gösteriyor ama yandaş medya bunu göstermiyor. Suruç halkı başta olmak üzere bütün Urfa, 14 Mayıs’ta bu haksızlığı yapan ve bu haksızlığa sebep olan adalet bakanına gereken dersi verecektir” ifadelerini kullandı.

Açıklama, “Şenyaşar ailesi onurumuzdur” diye sloganları ile son buldu.