Temel: Yeşil Sol'a oy vermek ve sandıkları korumak tarihi sorumluluktur

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, sandıkları korumanın ve Yeşil Sol'a oy vermenin faşizme karşı tarihsel sorumluluk olduğunu belirtti, "Halkımız, genel merkezimizin açıklamalarını 14 Mayıs gecesi dikkatle izlemeli" dedi.

ANF'ye açıklama yapan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "Çok kritik ve tarihi bir seçime giriyor gerçekten Türkiye. Türkiye tarihinin en önemli, en kritik seçimi çünkü rejimin kendisini sürdürüp sürdürememe seçimi olmakla beraber muhalefetin, demokrasi güçlerinin sistem karşıtı güçlerin de aslında kendi gücünü üçüncü yol siyaseti çerçevesinde örgütleyip örgütleyemeyeceklerini, güçlü bir temsiliyete kavuşturup kavuşturamayacaklarını gösteren bir seçim olacak" dedi.


'CUMHURİYETİN DEMOKRATİKLEŞMESİ SEÇİMİ OLARAK DA GÖRÜYORUZ'

Tayip Temel, şunları belirtti:

"Ayrıca biliyorsunuz, bu seçimde şöyle bir propaganda ediliyor sürekli. Bu çok önemli. Türkiye'nin yüzyılı. Aslında hem Millet İttifakı hem Cumhur İttifakı aşağı yukarı aynı eksende bir değerlendirme yapıyor. Yani Türkiye'nin işte yüzüncü yılı, 2023... Dolayısıyla tekçi olan, inkâr siyaseti yürüten, farklı kimlikleri ezen cumhuriyet aslında yüzüncü yılında nasıl şekillenecek? Bunun da seçimini gerçekleştiriyoruz. Onun için yani oy vermek, oy için sandığa gitmek kadar, bir de verilecek bir oyun aslında sonucunun ne olacağını göreceğiz, genel olarak bahsettiğim rejimin karakteri demokratik mi yoksa tekrar yüz yıla yayılacak bir inkâr, tekçi baskıcı, despot bir rejim mi olacak? Biz HDP, Yeşil Sol Parti ve ittifaklarımız olarak, hem Türkiye'deki ittifaklarımız hem de Kurdistan'daki ittifaklarımız açısından bu yüzyılın aslında demokratik bir rejime dönüşmesinin yüz yıl olması hedefi güdüyoruz. O yüzden biz seçimi bir şekilde Cumhuriyetin demokratikleştirilmesi seçimi olarak değerlendiriyoruz. Bizim verebileceğimiz her oy, sandığa atacağımız her oy bir şekilde demokrasi güçlerinden, üçüncü yol siyasetinden yana olan her oy aslında bu rejimin despot, tekçi, baskıcı ve inkârcı siyasetine bir darbe, demokratik güçlere ise bir fırsat, bir imkân oyu olacak."

'HER TÜRLÜ ÇILGINLIĞI YAPABİLİRLER, SANDIKLARI KORUYALIM'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "O yüzden Yeşil Sol Parti adına verilecek her oyu aslında faşizmin ruhuna çakılmış bir çivi olarak tanımlıyoruz. Onun için biz sandığa gitme, sandıkta oy kullanmayı gerçekten tarihi bir sorumluluk, bir görev olarak görüyoruz. Bütün seçmenlerimize de bu çağrıyı yapıyoruz.

Diğer bir husus, sandıktaki demokratik tercihimizin ülke yönetimine yansımasının yolu sandıkları korumaktır. Sandıkları korumadan, sandıklara hakimiyet kurmadan bu rejimin kolay kolay kendi despotik özelliklerinden vazgeçeceğini düşünmek yanılgı olur. Çünkü bu rejim yenilgiyi kesinlikle kolay hazmedemeyecektir. O yüzden her türlü hileye, her türlü işte diyelim ki plana, karanlık senaryoya rağbet edebilecek bir yönetim, bir iktidarla karşı karşıyayız. Dolayısıyla işte seçim gecesi yoğunca provokatif söylemler, manipülasyonlar yapılacak. Bu manipülasyonlara kesinlikle gelinmemeli. Halkımız, hiçbir seçmenimiz, hiçbir sandık görevlimiz kesinlikle AKP medyasının hiçbir iddiasına, hiçbir değerlendirmesine, hiçbir yorumuna güvenmemeli, itibar etmemeli. Çünkü onların son gecesi olacak. Onların iktidarının, borusunun ötmesinin son gecesi olacağından her türlü çılgınlığı yapmaktan geri durmayacaklar. O çerçevede biz büyük bir hazırlık yaptık. Her sandıkta birden fazla müşahidimiz var. Bu müşahitlerimizin kesinlikle görev alanını terk etmemesi gerektiğini vurguluyoruz, kaos planlarına kesinlikle inanmamalılar. Yeşil Sol'dan, muhalefetten ve muhalif kanallardan beslenmelerinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Halkımız, genel merkezimizin açıklamalarını 14 Mayıs gecesi dikkatle izlemelidir" diye konuştu.