Turhallı: Bu karanlık dönemi bitirmek için sandıklara gidin

CÎK Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, AKP iktidarının dini istismar etmek dahil her türlü zulmü yaptığını belirtti, "Bu karanlık dönemi bitirmek için sandıklara gidelim" dedi.

Kurdistan İslam Toplumu (CÎK) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama yaptı.

Turhallı, AKP döneminde dini istismar dahil olmak üzere her tür zulmün yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Bunlar başlarken 'biz mazlumlardan tarafız' dediler. Ama zulmü zirveye taşıdılar. Bunlar işe başlarken dediler ki 'biz İslam ve Müslümanları özgürleştireceğiz.' Müslümanları ve İslam’ı en kötü emmelerine alet ettiler. Bunlar 'biz yalana karşıyız' dediler. Dünyanın en azılı yalanlarını söylediler. Bunlar 'biz alkole karşıyız' dediler. Türkiye’de onlarca alkol fabrikası kurdular. Meksika’da gemilerle kokain taşıyıp dünyaya dağıttılar. 'Biz rüşvete karşıyız' dediler, milyar dolarlarca rüşvet aldılar. Bunlar 'biz katilere karşıyız' dediler, küçük çocuklardan yaşlı kadına kadar öldürdüler. Bunlar 'biz dindarız, Kur’an’a saygılıyız' dediler Kur’an Kerim'i miting meydanlarında satışa çıkardılar. Bunlar 'biz ahlak sahibiyiz' dediler, ahlak diye bir şey bırakmadılar. Bunlar Hz. Muhammed Efendimizin hasırda yattığı, karnına taş bağladığı, Hz. Ömer’in hasırlı yamalı elbisesinden bahsettiler. Dünyada zenginler arasına girdiler. Bunlar 'bize hırsızlık haram' dediler, dünyanın en arsız hırsızlığını yaptılar. Bunlar 'mazlumlarla birlikte hareket edeceğiz' dediler, denizlerde binlerce mazlumu boğdular. Açlıktan insanları öldürttüler. Biz bunlara bir daha mı inanacağız? Hayır. Siz bizim dinimizi bu hale getiremezsiniz. Siz bizi bu hale düşüremezsiniz. Siz insanların kursağındaki bir lokmaya göz dikemezsiniz. Yeter, demeliyiz. Gidin, demeliyiz. Çünkü dinimiz bunlara gidin diyor. Ahlakımızı bozanlara İslam gidin diyor. Bunlar namaz kılıyor, güya oruç tutuyor, kanmayın. Bunlar ejder meyvesi ile lüks saraylarda iftar açıyorlar. Ama yoksullar çöplükte ekmek kırıntıları arayacak durumdalar. İnsanlar aç iken bunlar şatafat içinde yaşıyorlar. Fırsat bu fırsat. Bunlara karşı çıkmanın tam zamanı. Sandıklara gidin bunun hesabını sorun."

'VİCDAN VE AHLAK SAHİPLERİ İKTİDARA KARŞI SANDIĞA GİTMELİ'

Turhallı, "Ahlak sahibi, vicdan sahibi herkes bunlara karşı çıkmalı" diyerek, şunları ekledi: "Özellikle Kürt halkı sandıklara gitsin. Mezarlarımızı bunlar bombaladılar. Camilerimizi bunlar yıktı, kutsallarımızı bunlar yaktı. Din adına bizi kandırmaya devam ediyor. 14 Mayıs’ta bunlara dur diyelim. Allah bize doğrunun yanında olmamızı emreder. Dini satanların yanında olmamızı değil. Dine karşı mücadele etmemizi emreder. Şimdi tam zamanı, sorumluluklarımızı yerine getirelim yoksa vebali boynumuza kalır."