Gençlerin oyu Yeşil Sol Parti'ye!

Yeşil Sol Parti İstanbul Gençlik Meclisi’nin düzenlendiği pikniğe katılan Eş Sözcü Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Tek adam rejimine karşı mücadele yürütülen her alanda gençlik var” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul Gençlik Meclisi, seçim çalışmaları kapsamında “Dîsa Ciwan Dîsa Serkeftin” şiarıyla Arnavutköy ilçesindeki İmrahor Mesire Alanı’nda piknik düzenledi. Etkinliğe, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, milletvekili adayları Dersim Dağ, Kerem Fırtına ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encu’nun yanı sıra yüzlerce genç katıldı. Yeşil Sol Parti yazılı mor pankart ve çok sayıda bayraklarla donatılan piknik alanını, gençlerin coşkusu sardı.

Etkinlikte Kürtçe şarkılar ve Yeşil Sol Parti’nin seçim müzikleri eşliğinde halay çeken gençler, sık sık Bijî Serok Apo” sloganı attı. 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, gençler tarafından “Jin, jiyan, azadî” sloganı, alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Gençlerle tek tek bayramlaşan Uçar, “Yeni yüzyılın hangi dinamikler üzerinden kurulacağı çok kıymetli. Hem Kurdistan’da gördüğümüz gençliğin duruşu hem tek adam rejimini değiştirmeye gelen coşku hem de bugün halaylarınız yeni sürecin kurucu özne olacağını gösterdi. Gençliği geleceksizlikle tehdit etmeye, saldırı politikalarıyla hedef almaya devam ediyorlar. Diğer yandan da buna karşı çok güçlü bir gençlik mücadelesi olduğunu biliyoruz. Kadın, kimlik, ekoloji mücadelesinin içerisinde gençlik var. Yani tek adam rejimine karşı mücadele yürütülen her alanda gençlik var” dedi.

Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın “Bunları göndermek için gereğini yapmak zorundayız” sözlerine gençler,  “Direne direne kazanacağız” sloganıyla karşılık verdi. Çok sayıda gencin gelecek kaygısı nedeniyle ülkeyi terk ettiğini belirten Uçar, “Tek adam rejimini göndereceğiz. ‘Genç başladık genç bitireceğiz’ diyorsunuz. Siyasetin de gençleşmeye ihtiyacı var. Lütfen demokratik siyasetin tüm alanlarında yer alın. Yıllardır yürütülen mücadelenin kazanılacağını sizler bize gösterin” diye konuştu.

OYLAR YEŞİL SOL'A

Milletvekili Adayı Kerem Fırtına da, “Demokratik Cumhuriyet için bir adım geri atmayacağız. Her yerde olmaya devam edeceğiz” diye belirtti. Fırtına’nın konuşması sırasında gençler  “Siyasi tutsaklar onurumuzdur” sloganıyla yanıt verdi. 

Milletvekilli adayı Dersim Dağ ise, sistemi değiştirmeye 22 gün kaldığını ifade etti. “Oyunuzu kime vereceksiniz?” diye soran Dağ’a, gençler hep bir ağızdan “Yeşil Sol’a” diye haykırdı. 

Daha sonra Uçar ve beraberindekiler, gençlerle çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Yeşil Sol Parti bayraklarıyla coşkularını yansıtan gençler, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” ve “Jin jiyan azadî” sloganları attı.

Etkinlik,  yemeklerin ikram edilmesi ve oynanan oyunların ardından sona erdi.