Yeşil Sol Avrupa Seçim Koordinasyonu: Kirli ittifak kaybettikçe saldırıyor

Yeşil Sol Parti Avrupa Seçim Koordinasyonu, ülkede ve yurt dışında provokasyon ve saldırılara başvuran iktidarın sonuç alamadığını belirtti, "Faşizm yenilecek" mesajını verdi.

Yeşil Sol Parti Avrupa Seçim Koordinasyonu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Yurt dışı seçimlerinde oy kullanma süresinin sonuna geldik. 27 Nisan’da başlayan yurt dışı seçim süreci büyük oranda halklarımızın feraseti ve demokrasi güçlerinin güçlü organizasyonuyla geçti. Toplam 3 milyon 416 bin 98 seçmen için, 73 ülke, 156 seçim merkezi ve 4 bin 671 sandık kuruldu. Yeşil Sol Parti olarak bu sandıkların tamamında müşahitlerimizle yer alarak seçim güvenliğinin sağlanması ve halklarımızın iradesini korumak için sorumluluğumuzu yerine getirdik" denildi.

'SALDIRILARI SONUÇ VERMEDİ'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Devletin, Diyanet İşleri Başkanlığının, Konsoloslukların tüm imkanlarını sonuna kadar kullanan faşist AKP-MHP ittifakı, demokrasi güçlerinin, Yeşil Sol Parti’nin sorumlu ve kararlı tutumu sayesinde hiçbir sandıkta hegemonya kurmayı başaramadı.

 Bunun verdiği hırçınlık ve esas olarak kaybetmekte olduğunun farkında olmalarından kaynaklı, gerek Türkiye’deki seçimlerde gerekse de yurt dışı seçimlerinde 'uyuyan hücrelerini' harekete geçirerek bir dizi provokasyon yapmaya, halklarımızı sindirerek demokrasi mücadelesinden geri durmalarını sağlamak için yoğun çaba sarf ettiler.

Son olarak Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 7 Mayıs günü seçim merkezinde gerçekleşen saldırıyla, aynı gün Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na, Mersin, Tarsus’ta Yeşil Sol Parti seçim aracına, İstanbul Kadıköy’de Yeşil Sol Partili kadınların standına yönelik gerçekleştirilen saldırılar aynı aklın, aynı organizasyonun, aynı faşist merkezin provokasyon girişimleridir.

 Amsterdam’daki saldırıyı gerçekleştiren Osmanlı Ocakları (Osmanen Germania) çetesinin Erdoğan’a bağlı olduğu ve bizzat AKP’li Metin Külünk eliyle oluşturulduğu daha önce de kamuoyuna yansımıştı. 7 Mayıs günü Amsterdam’daki saldırıyı organize eden ve gerçekleştirenlerin üzerindeki Özel Harekat Polisi üniformaları, saldırının ne kadar planlı olduğunun bir göstergesidir.  
Hakeza daha önce Fransa Marsilya, Strasbourg, Almanya Bremen’de yaşanan saldırıların tamamı bu faşist odakların örgütlü, planlı provokasyonlarıdır.
Ancak bu saldırılardan ve sonrasında gelen geniş tepkiden de görüyoruz ki, AKP-MHP faşist ittifakının sonunu erteleyecek bir gücü ve toplumsal desteği kalmamıştır. Bu saldırıların tamamında demokrasi güçleri ve halklarımız gereken tepkiyi göstermiş ve faşist provokasyonları boşa düşürmüştür.

Halklarımızın yurt dışında gösterdiği bu duyarlılık ve sağduyu, yurt dışında oy kullanma süreci bitiyor olsa da 14 Mayıs’ta sandıklar kapanana, oylar sayılana ve zaferimiz ilan edilene kadar devam edecektir.

 'FAŞİZM YENİLECEK, HALKLAR KAZANACAK'

Biz antifaşist mücadele tarihimizden çok iyi biliyoruz ki, hiçbir faşist saldırı kendiliğinden değildir! Bu saldırıları örgütleyen çete AKP-MHP ittifakına ve diktatör Erdoğan’a bağlı güçlerdir. Özgürlük ve  eşitlik mücadelemizi 14 Mayıs’ta onları yenilgiye uğratarak, demokrasi zaferiyle noktalayacağız.

Yeşil Sol Parti Avrupa Seçim Koordinasyonu olarak bir kez daha kararlılıkla söylüyoruz: Faşizm yenilecek, halklar kazanacak!"