Yeşil Sol Riha adayları: Coşku ve sahiplenme 7 Haziran’ı aştı

Yeşil Sol Parti’nin Riha milletvekili adayları kentte büyük destek gördüklerini belirterek, özellikle sandık güvenliğinin önemine vurgu yaptı.

ANF’ye konuşan Riha milletvekili adayları, kentin temel sorunlarından bahsederken, Yeşil Sol Parti’nin sorunların çözüm adresi olduğunun altını çizdi.

Adaylardan Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesine büyük bir sahiplenme olduğunu söylerken, Dilan Kunt Ayan 7 Haziran’dan daha büyük bir coşkuyla karşılandıklarına vurgu yaptı.

Aliye Kızıldamar da Rihalıların ilk kez bu kadar net bir şekilde artık AKP’ye tahammül edemediklerini söylediklerini aktardı.

Bülent Aşa, “Bir yanda Nemrudi ittifak, diğer yanda İbrahimi İttifak var” derken, Bawer Gül özellikle gençlerin Yeşil Sol’u destekleyeceğinin altını çizdi.

ŞENYAŞAR: URFA’NIN HER SOKAĞINA GİRİYORUZ

Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Ferit Şenyaşar, milletvekili olmanın daha önce hiç aklından geçmediğini söyleyerek, annesiyle birlikte yürüttükleri adalet mücadelesinin mecliste sürdürülmesi için yoğun bir ilgi ve talebin olduğuna işaret etti.

Şenyaşar, mücadelelerini hem yerelde hem de mecliste devam ettireceklerini belirterek, “Günümüzün çoğunu adliye önünde geçiriyorduk. Mücadelemizin ne kadar büyüdüğünü pek fark edemiyorduk. Milletvekili adaylık teklifini kabul edince sahaya indik. Urfa’nın her yerini, ilçesini dolaşıyoruz. Mücadelemize ne kadar büyük bir sahiplenme olduğunu görüyoruz (…) Bizim alnımız açık. Urfa’nın her sokağına giriyoruz” şeklinde konuştu.

AKP’nin adayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ise ne halk arasına inebildiği ne de sivil toplum örgütlerini ziyaret edebildiğini söyleyen Şenyaşar, “Zaten seçime dair hiçbir vaatleri de yok. Adalet Bakanı’dır ama takip ettiğimiz kadarıyla adalet ilgili tek kelime ağzından çıkmıyor” dedi.

“Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır” diyen Şenyaşar, ellerinden geldiğince halka birlikte sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını vurguladı.

DİLAN KUNT AYAN: 7 HAZİRAN’DAN DAHA COŞKULU BİR KARŞILAMA VAR

Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Dilan Kunt Ayan, Riha’ya geldiğinde karşılaştığı coşkuyu şöyle özetledi: “Şu net bir şekilde ortada; 7 Haziran’da daha coşkulu bir karşılama var halkta. 14 Mayıs seçimlerinde 7 Haziran coşkusunun katlandığını görüyoruz.”

İktidarın baskıcı politikalarını anlatan Ayan, “Halk artık yeter diyor” diye ekledi. Emine Şenyaşar’ın direnişinin de tüm halkın dilinde olduğunun altını çizen Ayan, “Urfa, demokrasi ve bağımsız yargının tesisi için 14 Mayıs’ta sandığa gidecek. Urfa’nın değişimi Türkiye’nin değişimi olacak” ifadelerini kullandı.

AKP’nin seçim kampanyası sırasındaki baskıları, tacizleri ve saldırılarına da dikkat çeken Ayan, “Gideceklerinin farkındalar, o yüzden son çırpınışları” dedi. Ayan, tüm seçmenleri sandık güvenliği için rol almaya çağırdı.

KIZILDAMAR: İNSANLAR İLK KEZ BU KADAR NET…

Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Aliye Kızıldamar, Riha’nın çok geniş tarım topraklarına sahip olduğunu belirterek, “Verimli Hilal dediğimiz yerde yer alıyor” dedi.

Özellikle çok çeşit tarım ürünlerinin yetiştiği Riha’nın bu alandaki önemine vurgu yapan Kızıldamar, “Ciddi oranda da ihtiyaca cevap verdiği bir kent olmasına rağmen, bugün Urfa başka şehirlere, başka ülkelere en fazla göç veren bir kent konumunda” dedi.

Firat Nehri’nin bölgeden geçmesi ve etrafında kurulan barajlara rağmen kentte çok ciddi bir su sıkıntısı yaşandığını ifade eden Kızıldamar, “Kırsal mahallelerde insanlar içme suyu dahi bulamıyor, tankerlerle satın alıyorlar” diye konuştu. Kentte ayrıca bir elektrik sorunu olduğunu dile getiren Kızıldamar, “Bu iktidar her şeyi özelleştirdi, muhatap bulunamıyor, zaten ülkeyi şirket gibi yönetiyorlar” şeklinde konuştu.

Kızıldamar, “İnsanlar ilk kez bu kadar net artık tahammül edemediklerini ifade ediyorlar” derken, tüm bu sorunların Kürt sorununun çözümsüzlüğüyle de ilgisi olduğunu kaydetti. Kızıldamar, “Çözümsüzlük ülkeyi sürekli savaş halinde tutuyor” derken özellikle annelerin Kürt sorununun çözümü ve barış için “haklı olarak” ısrarcı olduğunun altını çizdi.

BÜLENT AŞA: BİR YANDA NEMRUDİ, DİĞER YANDA İBRAHİMİ İTTİFAK VAR

Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Bülent Aşa, Riha’da yaşayan halklarla beraber seçim çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “Gittiğimiz her yerde büyük bir coşku ile karşılaşıyoruz. Halkımız büyük bir fedakarlık örneği sergiliyor” dedi.

Aşa, seçimler sırasında hileler yapılacağına dair kendilerine çok sayıda uyarılar geldiğine dikkat çekerken, sandıklarda silahlı korucuların durması ve toplu oy kullanımları gibi seçimleri zan altında bırakacak durumlara karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi. Ancak buna rağmen sandıklara müdahale konusunda endişeli olmaya devam ettiklerini dile getiren Aşa, özellikle AKP’nin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın bakanlığın tüm imkanlarını kullanarak seçim çalışması yürüttüğüne dikkat çekti.

Rihalı seçmenlere seslenen Aşa, “Bir tarafta bir Adalet Bakanı var, Nemrudi ittifak var. Öbür tarafta Nebi İbrahim’in ittifakı var. Şenyaşar ailesinin Urfa’da yürüttüğü adalet mücadelesini tüm Urfa biliyor. Urfa halkında şunu talep ediyoruz; Bir karınca misali İbrahimi ittifaktan yana saf tutmalarını bekliyoruz. Türkiye tarihinin gördüğü en tehlikeli ittifakla karşı karşıyayız” şeklinde konuştu.  

BAWER GÜL: GENÇLER YEŞİL SOL’DA OLACAK

Yeşil Sol Parti Riha Milletvekili adayı Bawer Gül, devletin baskıcı politikalarında her açıdan etkilenerek büyüdüklerini ifade ederken, “Bu soruna cevap olabilecek gençler lazım. Gençlerin bu kimlikle büyümesi lazım” dedi.

Parlamentoda en yüksek seçi çıkarmak istediklerini söyleyen Gül, “Gençler, bizden kendi özgür benliği ile yaşamayı talep ediyor. Kendi topraklarında, kendi dilleriyle, kültürleriyle yaşamayı talep ediyorlar” diye konuştu.

“Gençlerin tüm iradeleri ve inançları ile Yeşil Sol’da olacaklarını düşünüyorum” diyen Gül, “Kötü giden bu gidişatı durduracağız” ifadelerini kullandı.