YSK kesin olmayan sonuçları seçim günü açıklayacak

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs seçimlerinin kesin olmayan sonuçlarını aynı gün açıklayacaklarını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, kesim olmayan sonuçları aynı gün açıklayacaklarını ifade etti.

Yener, bu seçimlerin katılma yeterliliğine sahip parti sayısının en fazla olduğu ve en fazla katılımın olduğu seçim olarak tarihe geçeceğini vurguladı.

TRAFOYA KEDİ KAÇMAMASI İÇİN…

Daha önce yaşanan “Trafo’ya kedi kaçması”na dair de konuşan Yener, “Seçim günü enerji kesintisi ve siber saldırı gibi teknolojik altyapıya ilişkin tüm tedbirler alınmış, gerekli deneme testleri de yapılmıştır. Şu an itibariyle YSK, il ve ilçe seçim kurullarımızca, seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi için tüm önlemler alınmıştır" şeklinde konuştu.

YURT DIŞI OYLARI 5 AYRI KİLİTLE KORUNUYOR

Yurt dışında 73 ülkede kurulan sandıklarda oy verme işleminin 9 Mayıs’ta sonlandığını sözlerine ekleyen Yener, seçmenlerin gümrükte oy verme işleminin ise 14 Mayıs’a kadar devam edeceğini hatırlattı.

Yener, yurt dışındaki seçmenlerin yüzde 53’ünün oy kullandığı bilgisini vererek, Türkiye’ye getirilen oyların bir anahtarının Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı’nda, diğer anahtarların siyasi parti temsilcilerinde olduğunu söyledi. Yener,  yurtdışı oylarının 5 ayrı kilitle korunduğunu sözlerine ekledi.