İnönü Parkı halka yasak
Üç büyükşehir belediyesinin gasp edilmesinden beri eylem ve etkinliklerin yasak olduğu Adana’da, merkezin tam ortasındaki İnönü Parkı da barikatlarla kapatılarak girişe izin verilmiyor.
Üç büyükşehir belediyesinin gasp edilmesinden beri eylem ve etkinliklerin yasak olduğu Adana’da, merkezin tam ortasındaki İnönü Parkı da barikatlarla kapatılarak girişe izin verilmiyor.
Adana’da, 19 Ağustos’tan bu yana merkez çarşısının tam ortasında bulunan İnönü parkı polis barikatlarıyla halka yasaklandı.
AKP-MHP hükümetinin Amed, Van ve Mardin Büyükşehir Belediyelerini gasp ederek, HDP’li eşbaşkanların yerine devlet memurlarını kayyum olarak atamasında karşı protestoların yapıldığı kentlerden biri olan Adana’da, üç defa üst üste 15’er günlük eylem ve etkinlik yasağı getirildi. 19 Ağustos’tan beri kent merkezinin ortasındaki İnönü Parkı da polis barikatlarıyla halka yasaklandı. Valilik tarafından gelen son karara göre Adana’da bundan sonra ‘kayyum’ demek de yasaklandı.
Adana’da yaşayanlar, parkın yasaklanmasına tepkili. Elif Sarı, yıllardır bu parkı kullandığını fakat bir aydan fazladır kapalı olduğunu söyledi. Tek bir girişin olduğuna, ancak içeride de sivil polis denetiminin yoğunluğuna işaret eden Sarı, “Mesele yıllardır kullandığım parkı bir süredir kullanamamam değil, her geçen gün yaşam alanlarımızın daha da daraltılmış olmasıdır” dedi.
12 yıldır parkın kenarında çay ocağı işleten Selahattin Doğan ise şunları ifade etti: “İşlerim ister istemez düştü. Hem de çok düştü. Bu gidişat iyi değil ama nereye kadar böyle devam edeceğini bilmiyorum. Parkın içinde sayılırım ben. Yaşlısı da gelirdi, genci de durakta otobüs bekleyeni de. Hepsi benden çayını alır belki de birkaç dakika dinlenirdi burada. Artık ne yazık ki parkta oturan olmadığı için bu dediklerim kalmadı. Bir an önce bu bariyerlerin kaldırılmasını bekliyorum.”