Etiyopya rekor kırdı: Bir günde 353 milyon ağaç dikildi

Uzun yıllar kuraklıklar ve açlıkla gündemde olan Etiyopya’da Başbakan Abiy Ahmed’in inisiyatifiyle başlatılan ağaçlandırma kampanyasında bir günde 350 milyon ağaç dikildi.

Ekim ayına kadar ülke genelinde 4 milyar ağaç ekilmesi hedefi koyan Abiy Ahmed başbakanlığındaki Etiyopya hükümetinin inisiyatifiyle büyük ağaçlandırma kampanyası sürüyor. Resmi açıklamaya göre, Salı günü ülke genelinde 353 milyon civarında ağaç ekildi.

Ülkenin yeniden ormanlara kavuşması, küresel ısınmaya karşı mücadele edilmesi ve doğal kaynakların korunmasını amaçlayan ağaçlandırma kampanyasına başta devlet memurları olmak üzere halktan yoğun katılım sağlandığı bildiriliyor.

Etiyopyalı yetkililere göre, 1960’lı yıllarda yüzde 40’e yakın olan ormanlık alanlar, günümüzde yüzde 15’lerin altına düşmüş durumda. Bundan dolayı da ülkedeki kuraklıklar ciddi tehlike oluşturuyor. Birleşmiş Milletler’e göre ise Etiyopya’daki ormanlık alanların toplama oranı sadece yüzde 4.

Etiyopya’daki ağaçlandırma kampanyası kapsamında Dünya üzerinde bir günde en fazla ağaç dikme rekoru da kırılmış oldu.

2016 yılında bir günde 50 milyon ağaç fidanı dikilen Hindistan’da en son Temmuz ayında başında 66 milyon ağaç dikildiği açıklanmıştı.