Fransa’da yerel seçime hazırlığı: Paris’e 170 bin ağaç projesi

Fransa, Mart ayında yerel seçimlere gidiyor. Sosyalist Partili Paris Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanı Anne Hidalgo, onlarca yeşil ve yüzde 100 yaya sokaklar kurma sözü verdi.

47 milyon seçmenin kayıtlı olduğu Fransa, 15 ve 22 Mart’ta iki turlu belediye seçimlerine gidiyor. Ülke genelinde 35 bin 86 belediye başkanı seçilecek. Mevcut belediye başkanlarının önemli bir kısmının yeniden seçilmesi bekleniyor. Yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre, her üç Fransızdan biri belediyelerinden memnun. Bu seçimler aynı zamanda 2022’deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi de test niteliğinde olacak.

Paris’in Sosyalist Belediye Başkanı Anne Hidalgo, programının merkezinde ekolojinin bulunduğunu belirtti.

Yoğun bir şekilde yeşillendirme öneren Hidalgo, tüm semtlerde onlarca yeşil ve yüzde 100 yaya sokakların yapılacağı vaadinde bulundu.

Hidalgo ayrıca, bir çok noktada kent ormanlarının kurulmasını öngörürken, “100 dolayında küçük kent ormanı” ifadesini kulandı. Hidalgo, seçilmesi halinde mümkün olan her yerde altı yıl içerisinde 170 bin dolayında ağaç ekme sözü verdi. Belediye Başkanı, “Parisli her bir çocuk doğduğunda, aileleri tarafından bir fidan dikmeyi organize edeceğiz” dedi.