Gizemli Çin virüsü Japonya’ya da tespit edildi

Çin’de bir süre önce ortaya çıkan zatürre türevi bir virüs, Japonya’da da bir kişide tespit edildi. Sözkonusu hastanın, Ocak ayı başından Çin’de bulunduğu belirtildi.

Japonya Sağlık Bakanlığı’na göre, Tokyo sınırındaki Kanagawa ilinde 30’lu yaşlarda bir kişi 10 Ocak günü şiddetli ateş ve başka semptomlar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Bu kişinin, bir kaç gün öncesinde Çin’in merkezindeki Wuhan’dan döndüğü bilgisi verildi.

Yapılan analizler, sözkonusu kişiye Çin’de etkili olan corona virüsünün bulaştığını doğruladı. Hastalığa ilişkin işaretler zayıfladıktan sonra, hastanın Çarşamba günü hastaneden ayrıldığı kaydedildi.

Japonya Sağlık Bakanlığı, hastanın verdiği bilgilere de yer verdi. Buna göre, sözkonusu kişi, şimdiye kadar vakaların çoğunun ortaya çıktığı Wuhan’da deniz ürünlerinin satıldığı pazaryerine gitmediğini söyledi.

Şüpheleri üzerine çeken pazaryeri 1 Ocak’ta yerel makamların talimatıyla kapatıldı. Çin sağlık makamları genel olarak, virüsün insandan insana geçme riskini dışlamazken, bunun düşük bir ihtimal olduğunu düşünüyor.

Hastalık Çin’de şimdiye kadar bir ölüme yol açtı. Ancak Sras (Şiddetli akut solunum yolu sendromu) tipi yeni bir virüs endişesine neden oldu. Bu virüs nedeniyle 2002-2003’te kıta Çin ve Hong Kong’da 650 kişi hayatını kaybetmişti.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre yeni gizemli virüs, Tayland’a giden Wuhan kökenli bir kadında da tespit edildi. Bu kadının da Wuhan pazarına gitmediği belirtildi.