Hasankeyf Koordinasyonu: Son çağrı!

Hasankeyf Koordinasyonu, "Baraj göleti önüne çıkan her şeyi yok ediyor" diyerek, sanatçı, STK ve kamuoyuna çağrıda bulundu.

Hasankeyf Koordinasyonu, Ilısu Barajı nedeniyle sular altında bırakılacak, 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf'e ilişkin basın açıklaması yaptı. TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nin Taksim'deki binasında yapılan basın açıklamasına, HDP İstanbul milletvekilleri Hüda Kaya, Züleyha Gülüm ve HDP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu katıldı. Hasankeyf Koordinasyonu adına hazırlanan açıklamayı Beyza Üstün okudu.

'HER ŞEY YOK OLUYOR'

"Hasankeyf ve Dicle Vadisi için son çağrı" başlıklı açıklamada, son gelişme ve Dicle Vadisi'ndeki duruma ilişkin bilgilere yer verildi.
Sanatçı, STK'ler ve tüm kamuoyuna da harekete geçme çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, "Sular yükseliyor ve baraj göleti önüne çıkan her şeyi yok ediyor. Bu baraj bütün ömrü boyunca yok edecek bir baraj. Bu yüzden bütün yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu hatadan dönme imkânı hâlâ var. Bu yıkım projesi bir an önce durdurulmalı, baraj kapakları kontrollü olarak açılmalı ve gölet ortadan kaldırılmalıdır. Dicle Nehri özgür akmalı, Antik Hasankeyf kenti yaşamaya devam etmelidir" denildi.