Hasankeyf Koordinasyonu: Tahribata rağmen durdurabiliriz!

Hasankeyf Koordinasyonu, "Dicle Vadisi’nde yaşanan kıyameti tüm tahribata rağmen durdurabiliriz" diyerek, kamuoyuna seslendi.

Hasankeyf Koordinasyonu, bugün "Hasankeyf’te Kıyamet Kapıda! Ilısu Barajı’nda Su Tutmadan Vazgeçilsin" başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

GÖÇE MARUZ KALDILAR

Açıklamada, "Bugüne kadar 35 köyü su altında bırakan Ilısu baraj gölü, evrensel düzeyde en önemli kültürel ve doğal miras alanları arasında yer alan Hasankeyf’e ulaştı. Hazırlıksız ve bilgisiz yakalanan Dicle Vadisi sakinleri, mağdur edilerek yurtlarından göç ettiriliyor. Özellikle Siirt ilinde çok sayıda insan hızla yükselen sular karşısında bazı eşyalarını alamayarak köylerinden acil şekilde çıktı" denildi.

'HÂLÂ GEÇ DEĞİL'

"Ağustos ayından beri aileler Hasankeyf’ten tek tek çıkarılırken, 40 aile halen Hasankeyf’te evsiz kaldığı ve hayvanları nereye getireceğini bilmediği için yaşamaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Dicle Vadisi’nde yaşanan kıyameti tüm tahribata rağmen durdurabiliriz. Ilısu Projesi’nin neresinden dönersek dönelim, bu bize ve gelecek kuşaklara kazançtır! Hükümetten Ilısu Barajı’nda su tutmanın durdurulması talep edilmelidir. Durum acildir, kaybedecek zamanımız yok.