KCK: Başur seçimleri Kürdistan’ın işgal ve soykırımdan kurtulması için önemli

Başûr seçimleri konusunda bir açıklama yayınlayan KCK YK Eşbaşkanlığı, seçimlerin Kürdistan’ın işgal ve soykırımdan kurtulması açısından önemli olduğunu belirterek, yurtsever iradenin güçlü bir şekilde ortaya konulması gerektiğini belirtti.

BAŞUR SEÇİMLERİ

20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Başûrê Kurdistan parlamento seçimleri öncesinde bir açıklama yayınlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, seçimlerin Kürt halkının işbirlikçi ihanetçi çizgiye karşı güçlü tutum geliştirmesi bakımından çok önemli olduğunu vurgulayarak “Yurtsever Kürdistan halkı seçimde yurtsever, demokratik, ulusal güçleri ve adayları destekleyerek bu temelde tutumunu ortaya koymalıdır. İşbirlikçi ihanetçi çizginin temsilini yapan KDP ve Barzanilere karşı yurtsever güçler ve adaylar desteklenerek ortaya çıkarılacak sonuçlar Başûrê Kürdistan'ın ve bir bütün Kürdistan'ın işgal ve soykırım pençesinden kurtulması, demokratik, özgürlükçü bir sistemin geliştirilmesi bakımından çok önemli olacaktır” dedi.

KCK ayrıca yurtsever güçler ve adaylara da Kürdistan halkının bu tutumunu sahiplenme ve “işbirlikçi ihanetçi çizgiye karşı yurtseverlik çizgisini ve demokratik ilkeleri esas alacak biçimde çalışmalarını geliştirme” çağrısında bulundu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklaması şu şekilde:

“Bilindiği gibi 20 Ekim 2024 tarihinde Başûrê Kurdistan'da parlamento seçimi olacaktır. Ortadoğu'da önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçte Başûrê Kurdistan'da geçekleşecek seçim hem Başûrê Kürdistan, hem de Kürdistan'ın geneli açısından önemlidir, zira Ortadoğu'nun yeniden dizaynı temelinde gelişmeler hız kazanırken, Kürt düşmanı soykırımcı sömürgeci işgalci güçler Kürdistan üzerindeki egemenliklerini sürdürmek, Kürt halkının özgürlüğünü elde etmesini engellemek, bu süreci yeni bir soykırım dalgasıyla tamamlayarak Kürt soykırımını sonuca ulaştırmak istemektedirler. Bu tehlikeli plan karşısında halkımızın yurtseverlik çizgisinde ulusal birliğini geliştirmesi ve bu temelde mücadeleyi büyütmesi çok önemlidir. Halkımızın ve yurtsever güçlerin bütün gelişmelere, olay ve olgulara yaklaşımı bu temelde olmalıdır. 20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek Başûrê Kurdistan seçimleri de bu temelde önemsenmeli ve buna göre yaklaşım belirlenmelidir.

 Soykırımcı sömürgeci işgalci güçlere ve onların işbirlikçisi ihanetçi güçlere karşı Kürdistan halkı ve yurtsever, demokratik, devrimci güçler büyük bir direniş içerisinde olmuşlardır. Dış güçlerin ve işbirlikçi ihanetin bütün desteğine rağmen soykırımcı sömürgeci işgalci güçler yurtsever Kürdistan halkının direnişi karşısında bugüne kadar sonuç alamamışlardır.

KDP ve Barzaniler, Kürdistan'da işbirlikçi ihanetçi çizgiye öncülük eden güç olmuştur. KDP ve Barzaniler Sadece Başûrê Kurdistan'da değil, bütün Kürdistan parçalarında işbirlikçi ihaneti geliştirerek Kürt soykırımının parçası durumuna gelmiştir. Rojava'ya saldırılarda Türk devletini desteklemiş, ortağı olmuştur. Maxmur Mülteci Kampı'nda yaşayan halkımızın maruz kaldığı saldırılar, Şengal'de soykırıma uğrayan halkımızın demokratik meşru taleplerinin karşılanamıyor olması bu işbirlikçi ihanetçi siyasetin bir sonucudur. Bakurê Kurdistan'da çıkar temelinde düşmanla ilişkiye giren, özgürlük mücadelesine saldıran bütün karanlık, işbirlikçi, kontra yapılar kendilerini KDP ve Barzanilere dayandırıyorlar. Bütün bunlar KDP ve Barzanilerin Kürtlükle, Kürdistan davasıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını, tam tersine Kürt karşıtı siyasetin parçası olduğunu, çıkar karşılığında düşmanla her türlü ilişkiye giren bir şebeke olduğunu ortaya çıkarmıştır.

KDP ve Barzaniler, Başûrê Kurdistan halkının mücadelesi üzerine konan, çıkarları için Kürtlüğü ve Kürdistan'ı düşmana ve dış güçlere pazarlayan bir güçtür. Anti demokratik, anti halkçı ve anti ulusal bir zihniyete sahiptir. Bu siyaseti ve zihniyetiyle gelişme önünde en büyük engeldir. İstisnasız bütün düşmanlar ve kötü amaçlı güçler KDP ve Barzanilere dayanarak Kürdistan ve Kürt halkı üzerinde plan yapıyorlar, siyaset yürütüyorlar. Kürdistan'da işbirlikçi ihanetçi çizgiyi geliştiren böyle bir güce karşı her yerde tutum içerisinde olmak en temel yurtseverlik görevidir. Her fırsatta halkımız ve yurtsever demokratik ulusal güçler bu tutumu göstermelidirler. Başûrê Kurdistan'da 20 Ekim 2024 tarihinde yapılacak seçimler de halkımızın işbirlikçi ihanetçi çizgiye karşı güçlü tutum geliştirmesi bakımından çok önemlidir. Yurtsever Kürdistan halkı seçimde yurtsever, demokratik, ulusal güçleri ve adayları destekleyerek bu temelde tutumunu ortaya koymalıdır. İşbirlikçi ihanetçi çizginin temsilini yapan KDP ve Barzanilere karşı yurtsever güçler ve adaylar desteklenerek ortaya çıkarılacak sonuçlar Başûrê Kürdistan'ın ve bir bütün Kürdistan'ın işgal ve soykırım pençesinden kurtulması, demokratik, özgürlükçü bir sistemin geliştirilmesi bakımından çok önemli olacaktır.

Halkımız 20 Ekim 2024 seçiminde bu temelde hareket etmeli, iradesini güçlü bir şekilde ortaya koymalıdır. Yurtsever güçler ve adaylar da Kürdistan halkının bu tutumunu sahiplenmeli, işbirlikçi ihanetçi çizgiye karşı yurtseverlik çizgisini ve demokratik ilkeleri esas alacak biçimde çalışmalarını geliştirmelidir.”