GÖRÜNTÜLÜ

MAK işgalcilerı vurdu

MAK, 9 Ekim Komplosu'nu protesto amacıyla işgalci ve faşistlere dönük eylemlerini sürdürdü, "Annelerimizin direniş ruhuyla mücadeleye" çağırıyoruz" dedi.

MAK EYLEMLER

Milisen Azadiya Kurdistan (MAK), Amed’de işgalcileri el bombaları vurdu, bir polis yaralandı. Gever’de ise işgalcilerin güvenlik kameraları imha edildi.

Eyleme ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Milislerimiz 13 Ekim günü saat 23:00 sularında, Amed Bağlar’da il emniyet müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ek hizmet binasının güvenlik noktasına eylem düzenledi. Önder Apo’ya özgürlük için alanlara çıkan halkımıza faşizanca ve barbarca saldıran bu işgalcilerden hesap sormak için, milislerimiz eylem düzenledi. El bombaları ile isabetli bir şekilde vurulan güvenlik kulübesinde, şiddetli patlamalar yaşandı ve kullanılamaz hale geldi. Gerçekleştirilen eylem sonucunda bir işgalci Türk polisi ağır yaralandı. İşgalciler eylem sonrası milislerimize yönelik saldırı ve operasyon başlatmasına rağmen, milislerimiz güvenli bir şekilde alanlarına dönmeyi başardı. Eyleme ait görüntüler, güvenlik ve teknik sorunlardan dolayı zarar gördüğü için yayımlanamamaktadır.
Milislerimiz 15 Ekim günü saat 21:00 civarında, Gever’e bağlı Orman Mahallesi'nde işgalcilere ait güvenlik kameralarına eylem gerçekleştirdi. Alanda bulunan bir binaya, bölgedeki geçişleri takip etmek ve yurtsever halkımızı sürekli baskı altında tutmak için yerleştirilen kamera ve teknik, milislerimiz tarafından tespit edilerek hedef alınmıştır. Eylem sonucunda işgalci polislere ait bu kameralar milislerimiz tarafından imha edilmiştir...


İşgalci Türk güçleri bilmelidir ki, annelerimize ve halkımıza yönelik bu alçakça saldırılara karşı, tüm işgalcileri ve kurumlarını hedef alacağız.

Tüm yurtsever halkımızı, Barış Annelerimizin direniş ruhuyla mücadeleye ve faşizmi döktüğü kanda boğmaya çağırıyoruz. Gün seferberlik ruhuyla Önder Apo ve özgürlük gerillası etrafında kenetlenme, mücadeleyi zafere taşıma günüdür."