Rojava’da arazileri yanan çiftçiler için kampanya

Rojava ve Suriye’nin kuzeyinde buğday ve arpa tarlaları yakılan çiftçilerin zararlarının karşılanması için “Make Rojava Green Again” (Rojava’yı yeniden yeşil yap) yardım kampanyası başlattı.

Askeri saldırılarla Rojava ve Kuzey Suriye Devrimi'ni tasfiye edemeyen çeteler bir süredir halkın geçim kaynaklarına ve ekonomisine saldırılar başlatmıştı. Qamişlo’dan Derik’e, Hasekê’den Derazor’a, Reqa'dan Minbic’e kadar geniş bir alanda buğday ve arpa tarlaları, geçtiğimiz Haziran ayından bu yana çeteler tarafından ateşe veriliyor.

En az 40 bin hektar tarım arazisinin planlı saldırılarla yakıldığı tespit edilirken bölgedeki yetkililere göre yangınlar 33 milyon Dolar civarına maddi zarara yol açtı.

Çiftçilerin maddi zararlarının karşılanması için Avrupa’da da yardım kampanyası başlatıldı. “Make Rojava Green Again” (Rojava’yı yeniden yeşil yap)’nın Heyva Sor Kurd ile startını verdiği kampanyanın adı “Küllerinden yeniden yaratmak.”

“Make Rojava Green Again” kampanyası bir süredir Rojava’da yeni yaşam alanları yaratmak ve ağaçlandırma çalışmalarına yardım etmenin yanı sıra ekolojik kooperatif için de çalışmalar yürütüyordu.

Bu kampanyanın organizatörlerin, internet üzerinden “Crowdfunding” (kitlesel fonlama) şeklinde Rojava’daki yangınların verdiği zararı bir nebze de olsa telafi etmek için başlattıkları kampanya bir ay sürecek.

İlk birkaç günde 600 Euro civarında bağışın yapıldığı kampanyanın hedefi 10 bin Euro para toplamak. Kampanyanın sonunda toplanacak paralar ise Kuzey Suriye Demokratik Özerk Yönetim’ine bağlı tarım birimlerine gönderilecek.