GÖRÜNTÜLÜ

9 Ekim Komplosu Rennes’de protesto edildi

Rennes’de düzenlenen yürüyüşte İmralı sistemini kuran güçlere seslenen TJK-E, “Tecride tahammülümüz kalmamıştır. Önder Apo'nun fiziki özgürlük koşullarını derhal sağlayın, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü esas alın” diye seslendi.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E)'nin çağrısı üzerine Fransa'nın Rennes kentinde bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı, düzenledikleri yürüyüş ve basın açıklaması ile 9 Ekim Komplosu’nu ve İmralı tecrit, işkence ve soykırım sistemini protesto etti.

TJK-E adına yapılan açıklamada şu ifadeler geçti: “9 Ekim Uluslararası Komplosu’nun 27 yılına girdik. Uluslararası sömürgeci güçler Önder Apo'yu ve onun yarattığı özgürlük mücadelesini kendileri açısından tehdit olarak gördükleri için bu komployu gerçekleştirdi. Önder Apo, başta Kürdistan sorunu ve Ortadoğu krizi olmak üzere bir bütün kapitalist modernist sistemin toplum üzerinde yarattığı tahribatı ortadan kaldıracak felsefeyi ve fikriyatı ortaya koyduğu için hedef alındı. Aslında komplo, Önder Apo şahsında Kürt halkına, özgürlük mücadelesine ve kadın özgürlüğüne karşı gerçekleştirildi. Önder Apo, 27 yıldır bu komploya karşı amansız bir direniş içerisindedir. Medya Savunma Alanlarında gerilla, şehirlerde ise Kürt halkı ve Önder Apo'nun yoldaşları bu direniş etrafında kenetlenmiş ve bu direnişi büyütmüştür. Gelmiş olduğumuz aşamada Kürt kadınları ve Kürt halkı olarak tecride tahammülümüz kalmamıştır. Türk devletine ve sömürgeci güçlere sesleniyoruz. Önder Apo'nun fiziki özgürlük koşullarını derhal sağlayın, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü esas alın. Çözümün adresi İmralı'dır, Önder Apo'dur" denildi.