GÖRÜNTÜLÜ

Duisburg'da şehitler anıldı

Almanya’nın Duisburg kentinde, Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen bir etkinlikte, Şehit Hogir Botan ve Şehit Rustem Serhed şahsında Kürdistan özgürlük şehitleri anıldı.

Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde gerçekleştirilen anmaya, onlarca Kürt genci, şehit aileleri ve Kürdistanlılar katıldı. Anma salonunda şehitlerin fotoğrafları sergilendi.

Etkinlik, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve ardından TCŞ ile Şehit Aileleri Komisyonu (KOMAW) adına konuşmalar yapıldı. 

TCŞ temsilcisi, Kürdistan’daki zorlu savaş ve mücadelenin devam ettiğine dikkat çekerek, "Devrimci Kürt gençliği olarak, şehitlerimizin mücadelesini unutmamalı ve özgür bir gelecek için mücadeleye daha sıkı bağlanmalıyız. Bulunduğumuz her alanda, şehitlerimizin mücadelesine ve önderliğimizin paradigmasına sahip çıkmalıyız. Bu temelde, 'Ya özgürlük ya özgürlük' diyoruz" ifadelerini kullandı.

Anma toplantısı, Şehit Rustem ve Şehit Hogir'in yaşamlarını ve mücadelelerini anlatan bir sinevizyon gösterimi ile devam etti. Etkinlik, "Şehit Namirin," "Biji Serok Apo" ve "Be Serok Jiyan Nabe" sloganlarıyla sona erdi.