İsviçre'nin 3 merkezinde Abdullah Öcalan için eylem

KCDK-E ve TJK-E'nin acil eylem çağrısıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve yaşamına ilişkin koşulların açığa çıkması ve avukatlarıyla görüşmesi talep eden Kürdistanlılar İsviçre'nin 3 merkezinde eşzamanlı olarak alanlara çıktı.

İsviçre’nin Bern, Basel ve Zürih kentlerinde düzenlenen eylemlerde uluslararası kurumların ve devletlerin tecrit işkencesine karşı suskunluğu da protesto edildi.

BERN

İsviçre’nin başkenti Bern'de Bahnofplatz’da Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) çağrısıyla bir eylem düzenlendi.

Salgın nedeniyle 15 kişi kısıtlaması getirilen eylemde Kürdistanlılar çevreye dağıldı. 

Eylemde Abdullah Öcalan posterleri ile üzerinde “Öcalan'ın özgürlüğü, insanlığın özgürlüğüdür” yazılı pankart taşınırken sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden sloganlar atıldı.

Asrın Hukuk Bürosunun Kürt Halk Önderi Öcalan'ın yaşamına ilişkin kaygılarının yer aldığı metin Almanca okundu. Kürt Toplum Merkezi adına yapılan konuşmada “Önderliğimizle görüşme sağlanıncaya kadar kesintisiz eylemlerle alanlarda olmayı sürdüreceğiz” denildi.

Eylem Çerxa Şoreşê marşı eşliğinde “Tecride, faşizme, işgale son; özgürlüğü sağlama zamanı” hamlesinin sahiplenildiği sloganlarla sonlandırıldı. 

BASEL

Basel kentinde Kanton Parlamentosu önünde acil eylem çağrısına cevap veren Kürdistanlılar bir miting düzenledi.

Sık sık AKP/MHP faşist rejimine karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği sloganlar atılırken Avrupa devletlerinin tecrit işkencesine karşı suskunluğu da protesto edildi.

Almanca bildirilerin okunduğu eylem sloganlarla sonlandırıldı.

ZÜRİH

Aynı amaçla Zürih kentinde de Staufacher’da eylem düzenlenirken yarında birçok merkezde eylem yapılacak.