Özgürlük Nöbeti için İsveç’ten geldiler

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 587’nci haftasında İsveç’ten gelen üç yurtsever devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Kürtlerin Avrupa’daki en uzun soluklu eylemi olan Özgürlük Nöbeti’ni, 587’nci haftasında İsveç’ten gelen üç yurtsever devraldı.

Grupta Şehmus Çetinkaya, Ezîz Bamo ve Ciwan Şahan yer alıyor.

Arkadaşlarıyla birlikte 25 yıldır Türkiye zindanlarında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için nöbet tutmaya geldiklerini belirten grup sözcüsü Şehmus Çetinkaya, yaklaşık 3 yıldan beri kendisinden haber alamadıkları için üzgün olduklarını, bir an önce haber alınması durumunda tüm Kürtlerin içinin ferahlayacağını ifade etti. Bütün Kürtlerin kendini tanımaya ve Kürt davası için çalışmaya davet eden Çetinkaya, “Dünyadaki tüm Kürtler bir olmalı” dedi.

“Üç yıldır Önder Apo’dan hiçbir haber alamıyoruz” diyen Ezîz Bamo da, üzerindeki tecride ve işgalci Türk devletine karşı tepki göstermek amacıyla eyleme katıldıklarını belirtirken, "“Bijî Serok Apo”, “Bijî gelê Kurd”, “Bijî gerîla” û “Şehîd namirin” dedi.