Almanya’nın 8 kentinde Kürtler Abdullah Öcalan için alanlardaydı

Almanya’nın birçok kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığına ilişkin net bir haber almak için avukat görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiğini kaydetti.

Almanya’nın Dortmund, Frankfurt, Hannover, Mannheim, Oldenburg, Darmstadt, Saarbrücken ve Freiburg kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ilişkin çıkan haberler üzerine bir eylem düzenleyerek, bir an önce görüşme gerçekleşmesi gerektiğini belirtti.

DKTM, Tevgera Ciwanên Şoreşger, Rozerin Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Cinemax önünde yapıldı.

Sık sık, “Biji Serok Apo” sloganlarının atıldığı eylemde Asrın Hukuk Bürosu’nun açıklaması Almanca okundu.

Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemlerini sürdürecekleri mesajı verdi.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde de KCDK-E ve TJK-E’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi çağrısı ile bir eylem düzenlendi.

Frankfurt Tren Garında saat 17.30 başlayan eyleme onlarca Kürdistanlı katıldı.

Eylemde KCDK-E’nin bildirisi okundu ve konuşmalar yapıldı.

Konuşmalarda derhal Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukatların görüşmesi gerektiği belirtildi. Eylem, önümüzdeki günlerde yapılacak eylemlere katılım çağrısı ardından “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

HANNOVER

KCDK-E ve TJK-E'nin acil eylem çağrısıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve yaşamına ilişkin koşulların açığa çıkması ve avukatlarıyla görüşmesini talep eden Kürdistanlılar Almanya'nın Hannover kentin de alanlara çıktı.

NAV-DEM Hannover öncülüğün de alanlara çıkan Kürtler "Abdullah Öcalan kırmızı çizgimizdir "dedi.

Sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “PKK halktır halk burada” ve Almanca sloganlarının atıldığı eylemde yapılan konuşmalarda “Bugün önderlik özgür Kürt ve özgür Kürdistan’ın temsilcisidir. Bize özgür ve kutsal yaşamın yolunu gösteren, bizi birbirimize bağlayan ve her koşulda özgür Kürdistan’ı savunan Önderliğimizi sahiplenmek bizim boynumuzun borcudur. Bugün bütün Avrupa ve dünya bunu iyi bilsin ki önderlik bizim kırmızı çizgimizdir.

Ondan haber alana kadar eylemlerimize edeceğiz” denildi.

Eylemin sonunda yarın saat 17.00’da Hannover HBF önünde toplanma çağrısı ve sloganlarla sona erdi.

MANNHEIM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Kürdistanlılar alanlardaydı. Saat 18.00’da HBF önünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları yaptıkları açıklama ile Türk devletini protesto etti. Almanca bildirinin okunması ardından NCK’den Cano Yıldız bir konuşma yaptı. “Abdullah Öcalan’ın sağlığı üzerinde kimse sabrımızı ölçmesin” diyen Yıldız, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğunu belirtti. Abdullah Öcalan ile bir an önce avukat ve aile görüşmesinin gerçekleşmesi gerektiğini de Yıldız sözlerine ekledi.

Eylem Abdullah Öcalan için seslendirilen parçalar eşliğinde sona erdi.

OLDENBURG

Almanya’nın Oldenburg kentinde de Kürdistanlılar HBF önünde bir eylem düzenledi.

Eylemde yapılan konuşmalarda İmralı işkencehanesinden yayılan hiçbir haberin veya söylemin kendiliğinden olmadığı ve devletin bilgisi dahilinde yapıldığı belirtildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile bir an önce görüşme gerçekleşmesi gerektiği de eylemde kaydedildi. Abdullah Öcalan’dan haber alana kadar eylemlerin süreceği vurgulandı.

DARMSTADT

Almanya’nın Darmstadt kentinde de Kürdistanlılar eylemdeydi.

Kürdistanlılar, Türk devletinin bir an önce Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile avukatlarının görüştürmesi gerektiği belirtildi.

Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar eylemlerini çoğaltarak devam edeceklerini de belirtti.

SAARBÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde de Kürtler alanlardaydı. Saat 18.00’da Europagalerie’nin önünde bir araya gelen halk bir miting düzenledi. Mitingde yapılan konuşmalar bir an önce avukatlar ve ailenin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile görüştürülmesi gerektiği belirtildi. Eylemde sık sık, “Öcalan’a özgürlük” sloganları atıldı.

FREIBURG

Eylemin yapıldığı diğer bir kent ise Freiburg’du. Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin organize ettiği eyleme onlarca Kürdistanlı ve dostları katıldı. Eylemde yapılan konuşmalarda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının kırmızı çizgisi olduğu dile getirildi. CPT’nin derhal bir açıklama yapması gerektiği de dile gelen eylemde Abdullah Öcalan ile avukat ve aile görüşmesinin bir an önce gerçekleşmesi gerektiği de vurgulandı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Kürdistanlılar alanlardaydı. DKTM’nin çağrısı ile düzenlenen eylem HBF önünde yapıldı. Almanların da katıldığı eylemde Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin de açıldığı eylemde yapılan konuşmalarda aile ve avukat görüşmesinin bir an önce olması gerektiği belirtildi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a barış”, “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.