Almanya’nın üç kentinde tecrit protesto edildi, zindan direnişini sahiplenildi

Almanya’nın üç kentinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü ile cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek amacıyla 27 Kasım’dan bu yana süren açlık grevi direnişlerini sahiplendi.

Almanya’nın Münster, Hamburg ve Nürnberg kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, tecridin kırılması ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve cezaevlerindeki hak ihlallerini protesto etmek için düzenlenen açlık grevi eylemlerini sahiplendi.

MÜNSTER

Almanya’nın Münster kentinde Kürdistanlılar bir eylem ile açlık grevi direnişini sahiplendi.

Eylemde konuşma yapan Münster DKTM’den Siyaben Şengal, “Kürt halkı olarak yoğun bir savaş sürecinden geçiyoruz. Uluslararası komplocu güçler, Kürt halkına ve kazanımlarına yönelik bir saldırı konsepti oluşturmuş. Bu konseptin büyük yoğunluğu ise Önder Apo üzerinden oluşturulmuş. Önder Apo’ya tecrit sadece İmralı için değil, tüm Kürdistan için uygulanan bir tecrittir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çizgisinin uluslararası komplocu güçlerin bütün projelerini alt üst ettiğini de söyleyen Şengal, Ortadoğu’da DAİŞ’in devletleşmiş hali olan AKP-MHP çeteci zihniyetin bu savaş konseptinin baş rolünü oynadığını da kaydetti.

Şengal Kürt halkının ve dostlarının Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ve zindan direnişinin sesi olmak için alanlara çıkması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Eylem konuşmadan sonra sloganlarla sona erdi.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de TCŞ aktivisti gençler düzenledikleri sessiz bir eylem ile tecride dikkat çekti.

Gençler eylemlerinde bildiri de dağıttı.

NÜRNBERG

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecrit ve cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı düzenlenen açlık grevi direnişi Nürnberg'de miting ile sahiplenildi.

Nürnberg Medya Halk Evi tarafından Hallpalatz’da düzenlediği mitinge çok sayıda Kürdistanlı, Alman ve Türk sol örgütlerde katılarak destek verdi.

Mitingde yapılan konuşmalarda açlık grevindeki tutsakların direnişi selamlanarak, “Tutsakların direnişini sahipleniyoruz” denildi. Açlık grevlerine destek amacıyla kafes içinde bir tiyatro gösterimi yapıldı.