Almanya ve Fransa’da tecrit protestosu

Almanya’nın Stuttgart, Mannheim, Dortmund ile Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit protesto edildi ve özgürlüğü talep edildi.

Stuttgart, Mannheim, Dortmund ve Bordeaux’da alanlara çıkan TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle eylemler düzenledi.

STUTTGART

Almanya'nın Stuttgart kentinde bir araya gelen TCŞ ve TEKO-JIN aktivisti gençler bir sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerinde 22 yıldır sistematik bir şekilde yürütülen tecridi kırmaya ve fiziki özgürlüğe kavuşturmak isteyen Stuttgart gençleri eylemlerine aralıksız devam ediyorlar.

Olgastrasse üzerinde yolu trafiğe kapatan gençler dev bir PKK bayrağı, Abdullah Öcalan’ın bayraklarını ve dikkat çekmek için renkli duman kullandılar.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Ciwan fedayiyên Rêber Apo ne” ve “Bi Hev Re Serhildan” sloganları attı.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde TCŞ ve TEKO-JIN öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etti.

Mitingde TCŞ adına yapılan açıklamada “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında birincil tek amacımız Rêber Apo üzerindeki tecridi kaldırıp fiziki özgürlüğe kavuşturmaktır. Bu doğrultu da durmaksızın alanlarda olacak ve bir adım geri bile atmayacağız” denildi.

Eylemde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Es lebe Öcalan” ve “Terrorist Erdogan” sloganları atılırken etraftan geçen halka bildiriler dağıtıldı.

Alman halkının yoğun ilgi gösterdiği eylem sloganları ile sona erdi.

DORTMUND

Almanya'nın Dortmund kentinde TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri öncülüğünde Kürt Halk Önderi Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için eylem gerçekleştirildi.

TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri Almanya halklarının bilgilenmesi ve duyarlılık çağrısının yapıldığı bir miting düzenledi.

Yaklaşık 200 kişinin bir araya geldiği eylem halk tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Eylem boyunca etraftaki kitleye Almanca bir bildiri dağıtıldı.

Eylem “Bijî Serok Apo” ve “Es lebe Öcalan” sloganlarıyla sona erdi.

BORDEAUX

Fransa'nın Bordeaux kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Place de la Victoire’da bir araya gelen gençler kısa süreli oturma eylemi gerçekleştirdi.

Eylem esnasında sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Liberté pour Öcalan” sloganları atıldı. Oturma eyleminin ardından gençler şehir merkezinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen tecride ve faşist Türkiye devletinin kirli politikalarına ilişkin bir bildiri dağıttıktan sonra eylem sona erdi.