Basel'de siyasi soykırım saldırıları protesto edildi

AKP-MHP’nin ESP’ye yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları, İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenen bir eylem ile protesto edildi.

İsviçre Göçmen İşçiler Federasyonu (İGİF), Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Young Struggle (YS) çağrısıyla Basel’deki Claraplatz’da bir miting düzenlendi. Her kesimden sol, sosyalist, devrimci kurumların destek verdiği eylemde üzerinde “ESP umuttur, umut dimdik ayakta” yazılı pankart ve dövizler taşındı. 

Almanca bildirilerin okunduğu eylemde İGİF, SKB, YS temsilcileri adına yapılan konuşmalarda şunlar belirtildi: “13-14 Ocak'ta Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP)'ye BEKSAV ofisine ve ETHA haber ajansı başta olmak üzere sosyalist kurumları hedef alan siyasi soykırım saldırıları sonucu onlarca arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Faşist rejim baskı, gözaltı ve tutuklama saldırılarıyla kendi diktatörlüğünü garantilemeyi amaçlamaktadır. Bizler bu saldırılara karşı Avrupa'da yaşayan sosyalistler ve demokrasi güçleri olarak alanlarda olacağız ve mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Sık sık faşist rejimin soykırım saldırılarına karşı dayanışmayı ve mücadeleyi yükseltme çağrılarının yapıldığı sloganların atıldığı eylem Almanca bildirilerin okunmasının ardından sonlandırıldı.