Berlin, Abdullah Öcalan etrafında kenetlendi

KCDK-E'nin çağrısı ile Almanya'nın başkenti Berlin'de gençlik öncülüğünde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ve sağlık durumunun endişe verici olduğunu protesto ettiler.

Türk elçiliği önünde açıklama yapan FED-KURD sözcüsü, KCDK-E'nin açıklamasını okuyarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunun bir an önce açıklanması gerektiği vurgu yaptı. Abdullah Öcalan’dan haber alıncaya kadar da her gün alanlarda olacaklarını söyledi.

Berlin eyalet Milletvekili Hakan Taş ise şöyle konuştu: "Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması gerektiğini, avukat ve ailesi ile görüşme gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken, bizlerin Sayın Öcalan'ın sağlık durumunu merak ediyoruz."

Ağrı eski Belediye Başkanı Hüseyin Yılmaz da "50 milyonluk Kürt halkını temsil eden Sayın Öcalan'ın üzerindeki tecrit bir an önce son bulmalıdır ve Türkiye ve Ortadoğu'daki halkların üzerinde geliştirilen bir tecrit olarak görmek gerekiyor” diye konuştu.

CİK temsilcisi Mele Dawud da şunları belirtti: " Bizlerin dört parça Kürdistan ve Avrupa'da kendi dilimiz, kültürümüzü özgürce konuşabiliyorsak, yaşayabiliyorsak Önder Apo sayesindedir. Faşist Türk devleti bu söylemleri yayarak bizlere Önderliksiz yaşamayı kabul ettirmek istiyor ve Faşist devletler şunu iyi bilmelidir ki kanımızın son damlasına kadar Önderliğimize sahip çıkacağız.

Mitingde sürekli" Be Serok jiyan nabe”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük" sloganları atıldı.

Faşistlerin provokasyonlarına rağmen halk sağduyulu davrandı.