Berlin'de posta kutularına tecride ilişkin kartlar bırakıldı

Kürt gençleri Almanya'nın başkenti Berlin'de de posta kutularına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ilişkin bilgilendirmelerin olduğu binlerce kart bıraktı. Fransa’nın Bordeaux kentinde de Türk Konsolosluğu binasına PKK bayrağı asıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında Kürt gençleri eylemlerine devam ediyor.

BERLİN

Almanya'nın başkenti Berlin'de JXK ve YXK aktivistleri, Berlin halkını Türk devletinin savaş politikalarına, Almanya'nın Türkiye ile kirli iş birliğine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride ilişkin bilgilendirdi.

Civaka Azad tarafından bu hafta yayımlanan yazıdan derlenen bildiri, posta kutularına dağıtıldı. Aynı zamanda bildiriye ANF sayfasına yönlendiren bir QR kod da konuldu. Bunun yanı sıra gençler, Öcalan'a uygulanan sistematik ve ağır tecride dikkat çekmek amacıyla da Öcalan'ın sözlerinin bulunduğu küçük kartları posta kutularına dağıttı. Kartın ön tarafında Öcalan'ın sözleri ve www.freeocalan.org sayfasına yönlendiren bir QR kod bulunurken, arka tarafında da tecride ilişkin kısa bir yazı bulunuyor.

Aktivistler, eylemlerini “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında gerçekleştirdiklerini belirtti.

Alexanderplatz ve çevresinde eylemlerini gerçekleştiren aktivistler, posta kutularına binlerce bildiri ve kart bırakmış oldu.

 BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde bir araya gelen Kürt gençleri, şehir merkezinde bulunan Türk konsolosluğunun üzerine PKK bayrağı astı.
Gençler, “Önder APO özgürleşene kadar alanlardan çekilmeyecek ve duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz” mesajını verdi.